Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

HSV:n kahdeksantuntinen kriisipalaveri ei johtanut muutoksiin

Kirjoittaja: — 10/02/2014

Kuuden ottelun tappioputkeen ajautuneen Hamburger SV:n leirissä on tukalat oltavat. Fanit huusivat solvauksia ja heittelivät pelaajia kananmunilla näiden yrittäessä poistua stadionilta lauantaisen Hertha-tappion jälkeen. Tappioputki on seuran loistokkaan historian pisin. Kaikilla Bundesliiga-historian kausilla pääsarjassa pelannut HSV on nyt todellisen putoamisuhan alla ja seuran johtoporras pitikin eilen kriisipalaverin.

Luksushotelli Grand Elyséessä pidetty kriisikokous kesti peräti kahdeksan tuntia, mutta lopulta kokoushuoneesta poistuttiin ilman mainittavia tuloksia. Valmentaja Bert van Marwijk, seuran johtokunta ja kaikki muutkin silmäätekevät saivat pitää työpaikkansa. Nolointa oli, että kukaan vastuuhenkilöistä ei suostunut astumaan median eteen vaan johtokunta pakeni paikalta suoraan pysäköintihallin kautta.

Felix Magath ei saanut riittävästi kannatusta

Bildin tietojen mukaan eräs HSV-ryhmittymä oli jo laatinut valmiin suunnitelman Felix Magathin nostamisesta takaisin vastuuseen, mutta tämä ehdotus ei saavuttanut vaadittua äänten enemmistöä. Suunnitelma oli antaa 60-vuotiaalle Magathille tuplarooli valmentajana ja urheilutoimenjohtajana tämän kauden ajaksi. Ensi kaudeksi olisi etsitty uutta valmentajaa.

HSV:n taustajoukoissa on puuhattu potkuja päävalmentaja van Marwijkille, kakkosvalmentaja Roel Coemansille ja samalla myös urheilutoimenjohtaja Oliver Kreuzerille, joka nimitettiin tehtäväänsä vasta viime kesänä. Magathin saapumisen ehtona on ollut, että hän saisi seurassa vastuun pelaajahankinnoista. Esitys ei kuitenkaan saavuttanut riittävästi kannatusta.

Magath asetti Bildin mukaan lisäehdoksi, että hänen tulisi päästä vastuuseen jo ennen sunnuntain huipputärkeää ottelua Eintracht Braunschweigin vieraana. Ottelussa ovat vastakkain sarjataulukon kaksi viimeistä. HSV:n johtokunnan puheenjohtaja Carl-Edgar Jarchow ja urheilutoimenjohtaja Kreuzer vakuuttivat kuitenkin jo kriisikokouksen alkajaisiksi, että van Marwijk istuu penkin päässä vielä sunnuntainakin.

Jo keskiviikkona HSV:llä on edessä cup-ottelu Bayern Müncheniä vastaan, mutta joukkueen vaikeudet sarjassa ovat kasvaneet sellaisiin mittasuhteisiin, että cupin välieräpaikka alkaa tuntua toissijaiselta tavoitteelta.

Joukkueelle määrättiin kotiintuloajat

Muutoksia ei HSV:ssä puuhata pelkästään kabineteissa. Valmentaja van Marwijk lähtee sunnuntain pistejahtiin kovennetuin ottein. Laiskasta harjoittelurytmistä syytetty valmentaja poisti joukkueelta vapaapäivät jo ennen lauantain Hertha-ottelua. Viime viikolla HSV harjoitteli joka päivä ja keskiviikkona kahdesti.

Kiristyneen harjoitustahdin ohella hollantilaisluotsi on säätänyt muitakin muutoksia. Viimeiset kolme päivää ennen jokaista ottelua pelaajien tulisi olla kotona iltayhdeksästä lähtien. Jopa ravintola- ja elokuvakäynnit ovat kiellettyjä. Lämmittelyissä ja loppuverrytelyissä käytetty jalkapallotennis on historiaa, sillä koutsin mukaan pelaajat taistelivat näissä peleissä enemmän kuin HSV:n paidassa stadionilla.

loading comments...