Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Hertha-luotsi Jos Luhukay löysi viisasten kiven – puolivahingossa

Kirjoittaja: — 01/10/2013

Kierrätyksestä puhutaan paljon nykyjalkapallossa tiiviin ottelutahdin takia. Usein se on silkka välttämättömyys, mutta joskus tuloksena voi olla jotain suurempaa. Näin vaikuttaa käyneen Herthalle, joka tuntuu löytäneen toimivan kokoonpanon puolivahingossa kierrätyksen kautta.

Berliiniläisten päävalmentaja Jos Luhukay nosti yhdeksän uutta miestä avaukseen viime viikolla Saksan Cupin ottelussa.Kaiserslauternia vastaan – ja tuloksena oli 1-3-tappio. Viikonloppuna Mainzia vastaan kierrätys toimi toiseen suuntaan, mutta pelissä tämä ei näkynyt ennen kuin tauolla, kun Luhukay teki muutoksia hiukan cupin pelin malliin, mutta nyt peli alkoi kulkea mallikkaasti.

Avainasia oli Per Skjelbredin siirtäminen oikealta laidalta keskikentän pohjalle ja Sami Allaguin ottaminen hänen tilalleen oikealle. Pieneltä näyttänyt muutos vaikutti kentällä suuresti. Hertha otti otteen täysin itselleen ja käänsi 0-1-tappioaseman 3-1-voitoksi.

– Yhtäkkiä pelasimme kuin yhteensidottuina, täynnä energiaa, voimaa ja dynamiikkaa. Eikä ollut sattumaa, että hallitsimme peliä. Oli loistavaa miten uusi hankintamme Skjelbred pelasi ensimmäistä kertaa keskikentän keskustassa. Olemme kaivanneet nänen aggressiivisuuttaan sinne, Luhukay sanoi BILDille.

Kuvion myötä kapteeni Fabian Lustenberger, jota alunperin kaavailtiin keskikentän puolustavaan rooliin, on siirtynyt puolustuksen johtajaksi ja Luhukayn paketti näyttää toimivan.

Seuraavaan testiin Herthan uusi ryhmitys joutuu perjantaina vierasottelussa Hannoveria vastaan, jossa kohtaavat sarjataulukon neljäs ja viides.

loading comments...