Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Frankfurt ja Augsburg avausvoittoihin sunnuntaina

Kirjoittaja: — 25/08/2013

Bundesliigan kolmas kierros pelattiin loppuun sunnuntaina neljän nollakerholaisen voimin. Päivän ensimmäisessä ottelussa kohtasivat kaksi Eintrachtia. Heräilemisen merkkejä osoittanut Frankfurt haki Braunschweigista 2-0-voiton kahdella onnekkaalla maalilla. Avausmaali merkittiin Alexander Meierin nimiin, vaikka pallo menikin maaliin isäntien topparin Ermin Bicakcicin rintakehästä. Myös puoli tuntia ennen lopua syntyneeseen toiseen maaliin Frankfurt sai isänniltä suosiollista apua laitapakki Omar Elabdellaouin pelattua pallon suoraan maalintekijä Stefan Aignerille.

Vieraat olivat ottelussa kaikilla osa-alueilla terävämpiä ja Braunschweigille onkin alkukauden perusteella luvassa odotetun haastava kausi. Tulevana sunnuntaina sarjanousija saa tilaisuuden avauspisteiden hakuun melkoisen sekavassa tilassa olevan HSV:n vieraana. Frankfurt puolestaan isännöi sarjakärki Dortmundia.

Stuttgartin peli pahasti takalukossa

Braunschweigin tahmeaa alkukautta suurempi yllätys ovat VfB Stuttgartin nihkeät otteet. Eurokentillä Stuttgart ei ole onnistunut voittamaan yhtään kolmesta pelistään ja Bundesliigassa tuloksena on ollut kolme maalin tappiota. Joukkue tuntui vahvistuneen kesällä, mutta valmentaja Bruno Labbadia ei tunnu saavan junaa raiteilleen ja koutsin potkujen kerroin alkaneekin tuota pikaa olla liigan pienimmästä päästä.

Labbadia on kierrättänyt pelaajistoaan ja vaihdellut systeemiä pelistä toiseen, mutta tänäänkin tuloksena oli tappio. Tänään nähtiin VfB:lta jo neljäs eri kenttämuodostelma neljässä viimeisessä pelissä, mutta jokainen kombinaatio on johtanut tappioon. Augsburg-valmentaja Markus Weinzierlin luottamus omaan joukkueeseen on ollut suurempaa, sillä ainoa muutos tänään oli antaa maalivahti Marwin Hitzille debyytti isäntien veräjänvartijana.

Augsburg oli jäänyt kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa nollille, mutta nyt verkko heilui jo kuudennella peliminuutilla. Avausmaalista vastasi Bundesliigaan paluun tehnyt turkkilaisveteraani Halil Altintop. Jan-Ingwer Callsen-Bracker tuplasi isäntien johdon ennen kuin Vedad Ibisevic kavensi loppunumeroiksi 2-1 jo hieman ennen taukovihellystä.

Punakorttien ennätyskierros

Entistä seuraansa vastaan pelanneet pelimiehet olivat ottelussa hyvin esillä niin hyvässä kuin pahassakin. Stuttgartista Augsburgissa lainalla oleva Raphael Holzhauser alusti ottelun voittomaalin ja osui lisäksi suorasta kulmapotkusta tolppaan. Synkempi ilta oli kahden kauden verran Augsburgia edustaneella VfB-peluri Ibrahima Traorélla. Tuomari antoi Traorélle kyseenalaisen punaisen kortin 70. minuutilla tämän oltua kentällä vain kuuden minuutin ajan.

Traorén saama punakortti tarkoitti samalla uutta Bundesliigan ennätystä. Viikonlopun kierroksella nähtiin peräti kahdeksan ulosajoa, enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Kurittoman kierroksen täydensi lisäksi Freiburg-valmentaja Christian Streichin katsomokomennus.

Bruno Labbadialla on ensi viikolla varmasti paljon pohdittavaa ensi viikolla. Ensimmäinen kova paikka koittaa jo torstaina, kun VfB Stuttgart isännöi Eurooppa-Liigassa HNK Rijekaa. Kolme päivää myöhemmin on edessä paikallisottelu Hoffenheimia vastaan. Seurajohto ja kannattajat vaativat varmasti jo tuloksia.

Lähde: Kicker

loading comments...