Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Dortmund hankki Kevin Kamplin Salzburgista

Kirjoittaja: — 22/12/2014

Borussia Dortmund on tehnyt talven ensimmäisen hankintansa, kun se osti Red Bull Salzburgin Kevin Kamplin riveihinsä. 24-vuotias slovenialainen kirjoitti sopimuksen aina vuoteen 2019 saakka.

Seurat eivät halunneet julkaista siirtokorvausta, mutta mm. Kickerin mukaan Dortmund maksoi pelaajasta Salzburgille 12 miljoonaa euroa.

Kampl on hyökkäävä keskikenttäpelaaja. Mies on viettänyt edelliset kolme vuotta Reb Bull Salzburgissa. Tällä kaudella Kampl on kaikissa kilpailuissa tehnyt yhteensä 31 ottelussa 11 maalia ja antanut 16 maalisyöttöä. Yhteensä slovenialainen paukutteli Itävallssa tehot 31+57.

24-vuotias pelintekijä on edustanut Slovenian maajoukkuetta 12 kertaa.

Toimittajan sana

Kun Marco Reus on ollut paljon loukkaantuneena ja Shinji Kagawa pelannut alakanttiin, päätti Dortmund fiksusti hankkia luovia pelintekijöitä. Oliko tämä nyt sitten alkulaulua Reusin lähdölle?

Kampl on syntynyt ja saanut jalkapallokoulutuksensa Saksassa, mutta varsinainen läpimurto tapahtui vasta yli 20-vuotiaana Itävallassa.

Harppaus Itävallan pääsarjasta Saksan Bundesligaan on iso. Lisäksi mies hyppää suoraan leijonan kitaan. Dortmundin penkin alle menneen alkukauden jälkeen, odotukset uuden pelintekijän suhteen ovat isot.

Pelaajatyypiltään Kampl on samantyylinen kuin Reus. Vaikka slovenialainen on muutaman vuoden vanhempi, ei otteissa ole kuitenkaan  vielä samanlaista kypsyyttä kuin Reusilla. Kampl on hitusen epätasainen pelaaja, jolla on neymarmainen taipumus esitellä temppujaan pallon kanssa. Taitoa Kamplilla piisaa kuitenkin vaikka muille jakaa!

loading comments...