Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Bundesliigavalmentajilla valtavat palkkaerot – Guardiola ylivoimainen ykkönen

Kirjoittaja: — 25/11/2013

SportBild julkaisi sunnuntaina omat arvionsa bundesliigavalmentajien palkoista. Arvioituihin summiin eivät sisälly mahdolliset menestysbonukset, mutta jo peruspalkoista käy ilmi, että suurseura on suurseura valmennusportaan palkanmaksunkin saralla.

Lehden mukaan Bundesliigan koutsien ylivoimainen palkkakuningas on Bayern Münchenin espanjalaishankinta Pep Guardiola. Guardiolan kerrotaan ansaitsevan 12 miljoonaa euroa vuodessa. Palkkataulukon kakkosena oleva Dortmundin Jürgen Klopp sai jatkosopimuksensa myötä palkankorotuksen, mutta tienaa silti vain puolet Guardiolan tuloista, kuusi miljoonaa euroa.

Kloppin jälkeenkin on iso euro seuraaviin. Kolmanneksi parhaiten palkatut valmentajat ovat Wolfsburgin Dieter Hecking ja Eintracht Frankfurtin Armin Veh, jotka nettoavat neuvoistaan vuodessa 1,8 miljoonaa euroa. Bayer Leverkusenin suomalaiskoutsin Sami Hyypiän kerrotaan ansaitsevan treenauttamisistaan 1,5 miljoonaa euroa vuodessa. Tuolla summalla Hyypiä on palkkataulukon seitsemäs, sillä edelle mahtuvat lisäksi Borussia Mönchengladbachin Lucien Favre (1,7 miljoonaa) sekä HSV:n kesken kauden palkkaama Bert van Marwijk (1,6 miljoonaa).

Kaikki kesken kauden palkatut valmentajat eivät ole olleet yhtä onnekkaita kuin van Marwijk. Toinen hollantilainen, Nürnbergissä valmennusvastuun ottanut Gertjan Verbeek tienaa 600 000 euroa vuodessa ja Stuttgartin luotsi Thomas Schneider 400 000 euroa. Schneider onkin yhdessä Braunschweigin Torsten Lieberknechtin kanssa palkkataulukon pahnanpohjimmaisena.

Erot palkkahaitarin ääripäiden välillä ovat huomattavat. Pep Guardiola ansaitsee päivässä saman rahasumman kuin Schneider ja Lieberknecht kokonaisen kuukauden aikana.

Tässä kaikkien valmentajien palkat SportBildin mukaan:

1) Pep Guardiola, Bayern München 12,0 milj.
2) Jürgen Klopp, Dortmund, 6,0 milj.
3) Dieter Hecking, Wolfsburg, 1,8 milj.
Armin Veh, Frankfurt, 1,8 milj.
5) Lucien Favre, Mönchengladbach, 1,7 milj.
6) Bert van Marwijk, HSV, 1,6 milj.
7) Sami Hyypiä, Leverkusen, 1,5 milj.
8) Thomas Tuchel, Mainz, 1,2 milj.
Jens Keller, Schalke, 1,2 milj.
Mirko Slomka, Hannover, 1,2 milj.
Robin Dutt, Werder Bremen, 1,2 milj.
12) Jos Luhukay, Hertha Berlin, 1,0 milj.
13) Markus Gisdol, Hoffenheim, 0,8 milj.
14) Christian Streich, Freiburg, 0,7 milj.
15) Gertjan Verbeek, Nürnberg, 0,6 milj.
16) Markus Weinzierl, Augsburg, 0,5 milj.
17) Torsten Lieberknecht, Braunschweig, 0,4 milj.
Thomas Schneider, Stuttgart, 0,4 milj.

loading comments...