Bundesliigalauantain pikapaloja

Kirjoittaja: — 19/10/2013

Vedämme kierrosta taas perusteellisemmin yhteen, kun loputkin pelit on saatu pelattua, mutta muutama lause lauantain tähänastisista tapahtumista tähän väliin.

Kauden ensimmäinen 0-0-peli on nyt nähty. Werder Bremen ja SC Freiburg nyhjäsivät ensimmäisinä täydet 90 minuuttia osumatta kertaakaan maalipuiden väliin. Vastakkain olivatkin kaksi kauden tehottomimpiin seuroihin lukeutuvaa joukkuetta. No, 77 ottelua ilman nollanollaa on sekin melkoinen saavutus. Bundesliiga on vain lujittanut asemaansa Euroopan maalirikkaimpana suursarjana.

Mainz antoi sokkihoitoa Bayern Münchenille Allianz-Arenalle johdettuaan ottelua tauolla maalein 1-0. Johtomaali syntyi Jerome Boatengin sähläyksen tuloksena. Bayern oli hämmästyttävästi lauantai-iltapäivän kymmenestä joukkueesta ainoa, joka ei laukonut ensimmäisellä jaksolla kertaakaan kohti maalia. Toisella jaksolla Bayern kuitenkin laittoi isomman vaihteen silmään ja hurjasteli Mario Götzen ja Thomas Müllerin johdolla 4-1-voittoon.

Sarjajumbo Braunschweig sai jälleen kokea tappion karvaan maun, ja vielä kitkerimmällä mahdollisella tavalla. Braunschweig oli yllätysjohdossa Schalkea vastaan vielä 65. minuutilla, mutta tuolloin Leon Goretzka toi ensimmäisellä pääsarjamaalillaan vieraat tasoihin. Schalken 3-2-voittomaalin teki Roman Neustädter vasta ottelun lisäajalla. Myös Schalken polvivammakierre sai jatkoa. Tällä kertaa pantiin pakettiin Marco Högerin polvi.

Borussia Dortmundin tahraton kotisaldo sai jatkoa. Tällä kertaa voittoon riitti yksi ainoa maali. Hannover kukistui Marco Reusin jo neljännellä peliminuutilla upottaman rankkarin turvin. Rutiinivoitto?

Nürnbergin väliaikaisena valmentajana toimiva Roger Prinzen saavutti päävalmentajadebyytissään kelpo tuloksen, sillä joukkue onnistui nousemaan ottelun lopulla 1-1-tasapeliin Frankfurtia vastaan. Kotijoukkueen maalista vastasi tshekkihyökkääjä Vaclav Kadlec, vieraiden tasoituksen teki vaihtomies Josip Drmic.