Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Bayern voitti kotonaan – Barcelona silti Mestarien liigan finaaliin

Kirjoittaja: — 13/05/2015

FC Barcelona etenee Mestarien liigan finaaliin. Katalonialaisseura hävisi toisen osaottelun 2-3, mutta etenee silti Euroopan ykköskilpailun loppuotteluun yhteismaalein 5-3.

Isännät aloittivat maalinteon Allianz Arenalla. Pelin 7. minuutilla Mehdi Benatia oli unohtunut vapaaksi kulmapotkutilanteessa, eikä Barcan maalivahti Marc-Andre ter Stegen ehtinyt saada näppejään riittävästi väliin terävään puskuun.

Ensimmäisessä osaottelussa FC Barcelonan vastaiskupelaaminen oli myrkkyä. Tälläkin kertaa tehot olivat kohdallaan, sillä Neymar onnistui iskemään kaksi maalia vielä ensimmäisen jakson aikana.

Ensin brassi onnistui, kun pelikello näytti vajaata varttia. 2-1-maali syntyi puolen tunnin kohdalla. Molempiin maaleihin esityön teki uruguaylaiskärki Luis Suárez.

Toisella jaksolla pelissä oli vähemmän vauhtia, mutta jännitettä saatiin lisää jakson loppua kohti mentäessä. Bayern ensiksi tasoitti pelin 59.minuutilla, kun Robert Lewandowski peippasi itselleen tilaa ja sijoitti pelivälineen tolpan viereen.

Thomas Müller teki noin vartti ennen loppua vielä 3-2:een. Ottelun lopussa Bayern haki lisää maaleja rohkeastikin, mutta lähemmäksi finaalipaikkaa se ei enää yltänyt.

Bayern voitti ottelussa pallonhallinnan ensimmäisen osaottelun tavoin. Tällä kertaa prosentit kirjattiin isännille 57-43. Ensimmäisestä osaottelusta poiketen Bayern loi myös enemmän maalintekopaikkoja kuin vastustajansa.

Näistä muutamista tilastotappioista huolimatta Barca matkaa Euroopan ykköskilpailun finaaliin kahdeksatta kertaa.