Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Mestarien liiga -ennakko: Bayern München – FC Barcelona

Kirjoittaja: — 12/05/2015

Pystyykö Bayern taas kuromaan eron umpeen kotikentällään? Vaikeaa se on, sillä tällä kertaa tehtävä on vielä huomattavasti kovempi kuin viimeksi puolivälierässä FC Portoa vastaan. Katalonialaisseura on todella vahva suosikki finaaliin ensimmäisen osan 3-0-kotivoittonsa jälkeen.

Poissaolot

Bayern München

Holger Badstuber (loukkaantunut)
David Alaba (loukkaantunut)
Arjen Robben (loukkaantunut)
Franck Ribéry (loukkaantunut)
Sebastian Rode (mahdollisesti sivussa loukkaantumisen takia)

FC Barcelona

Ei poissaoloja

Edelliset ottelut

Bayern München

Bayern München – Augsburg 0-1 (Bundesliiga)
Barcelona – Bayern München 3-0 (Mestarien liiga)
Bayer Leverkusen – Bayern München 2-0 (Bundesliiga)

FC Barcelona

Barcelona – Real Sociedad 2-0 (La Liga)
Barcelona – Bayern München 3-0 (Mestarien liiga)
Córdoba – Barcelona 0-8 (La Liga)

Edellinen keskinäinen ottelu

FC Barcelona – Bayern München 3-0 (Mestarien liigan välierän ensimmäinen osa, 6.5.2015)

Arvio

Ennakkoon bundesliigaseuran jatkoonmenomahdollisuudet eivät näytä suurilta. Joukkue hävisi ensimmäisen osan Camp Noulla 0-3. Bayern oli pitkään varsin hyvässä tuloksessa kiinni, mutta vartti ennen loppua Lionel Messi astui esiin. Kahden maalin lisäksi argentiinalaistaituri syötti vielä lisäajalla tulleen Neymarin maalin.

Bayern tarvitsee siis periaatteessa 4-0-voiton edetäkseen kilpailun finaaliin. Jos bundesliigaseura päästää yhdenkin maalin, on verkkoa heilutettava sitten jo viidesti. Vaikeaa siis on.

Ensimmäisessä osassa Bayern vei pallonhallinnan, mutta muutoin Barcelona oli hallitsevampi osapuoli. Vaaraliiset hyökkäykset menivät selvästi kotijoukkueelle, ja maalia kohti suuntautuneet laukauksetkin kirjattiin Barcalle 8-0-lukemin. Tuloksen voidaan siis sanoa tietyllä tapaa heijastelleen kenttätapahtumia, vaikka Bayernin kannalta maalit tulivatkin julmasti vasta viimeisillä minuuteilla.

Luotsi Pep Guardiolalla ei ole tähän peliin paljon muita keinoja kuin valjastaa joukkonsa hyökkäämään, kuten vastapuolen valmentaja Luis Enrique ennakoi ennen toisen kohtaamisen alla. Guardiolalla on vastassaan mieletön määrä vastahyökkäysvoimaa, joten liiallinen aggressivuus ja rohkeus tulisi varmasti kostautumaan. Jo ensimmäisessä osassa Bayern välillä suorastaan holtittomasti prässäsi vastustajien perässä ympäri kenttää.

Barcan tehokkain ase on nopeat vastaiskut, vaikka toki se pystyy myös muilla hyökkäämisen variaatioilla satuttamaan Bayernia. Bayernin maalintekopaikkojen luonti puolestaan näytti hankalalta ensimmäisessä osassa. Franck Ribéryn ja Arjen Robbenin poissaolo näkyy liiaksi. Lisäksi Robert Lewandowski on tuskin vieläkään 100-prosenttisessa pelikunnossa.

Allianz Arenalla Bayern tarvitsee keskikentän hallinnan. Tuskinpa Guardiola silti viime viikon tapaan avaa kolmen puolustuslinjalla saadakseen ylimääräisen pelaajan keskikentälle. Joka tapauksessa Bayernin pelifilosofian kannalta pallonhallinta on välttämätöntä. Jotain Guardiolan olisi siis keksittävä.

Ennen ensimmäistä osaa olisi voinut jopa kuvitella, että Bayern on joukkueista se pragmaattisempi, joka pystyy muuntautumaan paremmin vastustajan mukaan. Enriquen Barca todisti nämä luulot vääräksi ensimmäisessä osassa. Miten käy tällä kertaa?

Ottelu alkaa klo 21.45.

loading comments...