Bayern München teki selvää jälkeä FC Portosta

Kirjoittaja: — 21/04/2015

Bayern München lähti Mestarien liigan toiseen puolivälierään vaikeasta asetelmasta, mutta se ei bundesliigajättiä hetkauttanut.

Vaikka FC Porto oli voittanut ensimmäisen osan kotonaan 3-1, ei Bayern tarvinnut kuin 45 minuuttia kotikentällään kääntääkseen otteluparin hyväkseen. Kun Allianz Arenalla lähdettiin taukorientoihin, seisoivat numerotaululla jo lukemat 5-0.

Bayern hallitsi kenttätapahtumia täysin ensimmäisellä jaksolla, ja triplaa metsästävä bundesliigaseura oli myös mestarillisen tehokas maalipaikoissaan.

Ensimmäisen kerran Bayern onnistui vajaan vartin kohdalla. Läpi ensimmäisen jakson isännät pyrkivät murtautumaan laitojen kautta, ja sieltä löytyikin tilaa avausmaalin keskitykseen. Thiago Alcântara oli kärppänä etutolpalla jatkamassa pelivälinettä sisään.

Myös 2-0-osuma syntyi päällä, kun kulmapotkun jälkitilanteesta Jérôme Boateng nousi korkeimmalle. Kolmas maali vajaaseen varttiin syntyi päänupista sekin, kun Robert Lewandowski nikkasi pallon verkkoon komean kuvion päätteeksi.

Thomas Müller ehti myös huudattaa kotiyleisöä, ja vielä viisi minuuttia ennen taukovihellystä Lewandowski tuuletti toistamiseen.

Toisella 45-minuuttisella peli tasoittui, ja myös Porto pääsi pyörittämään palloa kotijoukkueen kenttäpuoliskolla. Ensimmäisen jakson ilotulituksen jälkeen toinen jakso oli kuitenkin enemmänkin pelkkää pelailua loppuvihellystä odotellessa.

Jonkinlaista lohtua Porto sai noin vartti ennen päätösvihellystä, kun Jackson Martínez pääsi kaventamaan 1-5:een. Sen kummempaa kiriä Porto ei saanut aikaiseksi, vaikka Martínez onnistuikin vielä hätyyttelemään isäntien maalia.

Viimeistään Porton kiri katkesi Ivan Marcanoon toiseen keltaiseen korttiin muutama minuutti ennen täyttä aikaa ja tästä seuranneeseen vapaapotkumaaliin. Verkot laittoi tötterölle Xabi Alonso.