Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Bastian Schweinsteiger löi Diegoa niskaan, mutta sai armoa tuomarilta

Kirjoittaja: — 30/09/2013

Bundesliigan seitsemännen kierroksen puhutuimpia tapahtumia oli Bayern-tähti Bastian Schweinsteigerin hiiltyminen ja selviäminen tempustaan käsittämättömästi keltaisella kortilla. Ottelun 29. peliminuutilla Bayern ja Wolfsburg odottivat, että Christian Träsch antaisi Wolfsburgin vapaapotkun, mutta yhtäkkiä Schweinsteiger löi kaksin käsin muutaman metrin päässä pallosta seissyttä Diegoa niskan ja pään alueelle.

Epäurheilijamainen isku tapahtui täysin pelitilanteen ulkopuolella ja kaikki odottivatkin Schweinsteigerin saavan tilanteesta bundesliigauransa ensimmäisen punaisen kortin, mutta tuomarille riittikin yllättäen pelkkä keltainen.

– Hän löi minua selkään ja päähän. Luulen, että kaikki näkivät, mitä tapahtui. Jokainen voi vetää näkemästään omat johtopäätöksensä. Joskus on hankalaa ymmärtää tuomareiden päätöksiä, mutta teen parhaani hyväksyäkseni ne, brasilialainen pelintekijä Diego itse kommentoi.

Tuomari ei nähnyt tilannetta, mutta antoi silti keltaisen

Wolfsburg-hyökkääjä Ivica Olic komppasi Diegon näkemystä.

– En nähnyt tilannetta kentällä, mutta katsoin sen myöhemmin tv-kuvasta. En voi ymmärtää keltaista korttia. Se oli selkeä punaisen paikka! Hän löi Diegoa takaapäin ilman, että pallo oli lähelläkään. Se oli pelin ratkaisuhetki, Olic raivosi.

– Kysyin erotuomarilta, miksi hän antoi tilanteesta vain keltaisen. Hän sanoi, ettei nähnyt tilannetta kunnolla. Mutta miksi hän antoi sitten ylipäätään varoituksen, kroaatti jatkaa ihmettelyään.

Schweinsteigerin pimeneminen selittyy todennäköisesti sillä, että Diego oli rikkonut tätä hetkeä aikaisemmin, mutta siitä huolimatta rike oli täysin hyväksymätön. Diegokin kuumeni tilanteesta sen verran, että sai itsekin varoituksen rikottuaan Philipp Lahmia hieman Schweinsteigerin lyönnin jälkeen.

Ylipäätään surkean ottelun pelanneelta Bayern-tähdeltä itseltään ei saatu kommentteja tapahtuneesta ottelun jälkeen. Bild kuitenkin bongasi ennen täyttä aikaa kentältä poisvaihdetun Schweinsteigerin juhlimasta armahdustaan Oktoberfestillä aina pikkutunteihin saakka.

loading comments...