Robbenin maali riitti Bayernille voittoon Berliinissä

Kirjoittaja: — 29/11/2014

Bayern München jatkoi voitokkaasti Bundesligassa. Hertha Berlin puolusti sinnikkäästi, mutta hyökkäyssuuntaan joukkueen esitys oli vaisumpi. Arjen Robbenin maali jäi lopulta ottelun ainoaksi.

Vierailijat olivat alusta alkaen hallitseva osapuoli. Vain reilun minuutin jälkeen Robert Lewandowski pääsi huippupaikkaan, mutta puolalaisen laukaus suuntautui hieman yli maalin.

Hertha Berlinillä oli vaikeuksia päästä edes puolen kentän yli, ja alusta asti ilmassa roikkunut maali syntyi 26. minuutilla. Thomas Müller tiputti pallon Robbenille, joka laukoi vasurillaan pelivälineen vastustamattomasti takakulmaan noin 20 metristä.

Ottelun luonne ei varsinaisesti missään vaiheessa muuttunut, mutta vieralijat eivät enää onnistuneet lisämaaleja tekemään. Lewandowski kunnostautui pahimpana tuhlarina.

Toimittajan sana

Pallonhallinta meni Bayernille 72-28. Maalipaikat 13-3. Joukkueen perustaso on tällä hetkellä niin korkea, ettei se edes loukkaantumista tai otteluruuhkasta huolimatta näytä menettävän pisteitä. Tänään joukkue lasketteli voittoon puolivaloilla.

Lewandowskin tilanne on kiintoisa. Miehen otteet tuntuvat olleen koko kauden suurennuslasin alla, eikä puolalainen tänään lukuisista paikoista huolimatta saanut palloa verkon perukoille. Tälläiset otteet kiihdyttävät taas keskustelua miehen sopeutumisesta Pep Guardiolan pelitapaan. Sinänsä jännää, sillä maaleja on kuitenkin syntynyt ihan kohtalaisesti ja Bayern kulkenut voitosta toiseen.