Ribéry upotti Leverkusenin – Bayernille viides perättäinen voitto

Kirjoittaja: — 06/12/2014

Bayern München vankisti entisestään asemiaan sarjakärjessä napattuaan niukan 1-0-voiton nelossijalla majailevasta Bayer Leverkusenista. Isännille pisteet ratkaisi Franck Ribéryn toisen puoliajan alussa syntynyt osuma.

Bayern johtaa Bundesliigaa seitsemän pisteen erolla Wolfsburgiin. Voitto Leverkusenista kasvatti voittoputken viiteen otteluun.

Ottelun ensimmäinen puoliaika ei tarjonnut tilanteita juuri kummankaan joukkueen osalta. Vaisusta alkujaksosta kertoo myös hyvin se, että sekä Bayern että Leverkusen saivat vain yhden laukauksen maalia kohti.

Toinen puoliaika alkoi Bayernin kannalta loistotavalla Pep Guardiolan miehistön iskettyä johtoon 51. peliminuutilla. Xabi Alonso jatkoi päällään keskityksen vierelleen Ribérylle, ja ranskalainen upotti laukauksensa Bernd Lenon taakse.

Hieman myöhemmin Arjen Robben sai hyvän paikan lisätä isäntien johdon kahteen maaliin, mutta tämän laukauksen Leno torjui varmasti päätyrajasta yli.  Bayernin paine ei loppunut vielä tähän ja 59. minuutilla Robert Lewandowski oli todella lähellä iskeä pelivälineen verkkoon. Puolalaisen laukaus meni vain senttejä oikean tolpan ohi.

Toisen jakson painostuksesta huolimatta lisämaaleissa Bayern ei onnistunut. Müncheniläiselle kuitenkin täydet pisteet lukemin 1-0.