Pohjanpalo maalasi kärkikamppailussa – Forssell tuli vaihdosta kentälle

Kirjoittaja: — 25/09/2014

Mikael Forssellin VFL Bochum ja Joel Pohjanpalon Fortuna Düsseldorf kohtasivat toisensa 2. Bundesligassa perjantai-iltana. Pohjanpalo vastasi vierailijoiden tasoitusmaalista, kun joukkueet päätyivät 1-1-tasapeliin. Forssell vaihdettiin kentälle 75. minuutilla.

Ensimmäisellä puoliajalla Jolle oli aktiivinen, mutta Bochumin hallitessa nuorukainen ei päässyt erottumaan joukosta. Tauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa 1-0.

Toisella puoliajalla Düsseldorf alkoi saamaan juonesta kiinni. Pohjanpalon tasoitusosuma näki päivänvalon 67. minuutilla. Mies rynnisti keskityspalloon, ja peliväline upposi maalin lopulta hieman onnekkaasti Pohjanpalon rinnan kautta. Osuma oli entiselle HJK-hyökkääjälle kauden toinen.

Pohjanpalo vaihdettiin pois 83. minuutilla. Vähän ennen vaihtoa Jolle osui toistamiseen, mutta maali hylättiin paitsiona.

Myös Forssell pelasi pirteästi, vaikka ei maalitiliään saanutkaan vielä avattua 2. Bundesligassa. Miklu tarjoili paikkoja pelitovereille, ja teki fiksuja liikkeitä kentällä. Myös maali oli lähellä, mutta mies ei ihan yltänyt laidalta tulleeseen keskitykseen.

Kummatkin joukkueet ovat hyvissä asetelmissa kärkikahinoissa. Viikonloppuna Düsseldorf kohtaa Mikko Sumusalon RB Leipzigin ja Bochum vierailee Heidenheimissa.

Toimittajan sana

Pohjanpalo valtaa näillä otteilla paikan pysyvästi avauskokoonpanossa. Mies käytti hyvin näytönpaikkansa avauksessa. Olkoonkin, että maali ei ehkä ollut mikään tyylipuhtain suoritus. Kaikki kuitenkin lasketaan, ja pitää huomioida, että Jollen maalit ovat olleet tärkeitä osumia myös Düsseldorfille.

Miklu oli positiivinen yllätys. Veikkausliiga-otteluista sai helposti sellaisen kuvan, että miehen liikkuvuus on heikentynyt olennaisesti. Ei Forssell mikään raketti tänään ollut, mutta ihan hyvin jalka nousi, ja suoritukset pallollisena olivat kauttaaltaan hyviä. EIköhän se maalikin sieltä lähiviikkoina tule.