Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Mestarien liiga -ennakko: Bayern München – Shakhtar Donetsk

Kirjoittaja: — 10/03/2015

Bayern München ja Shakhtar Donetsk kamppailevat keskiviikko-iltana pääsystä Mestarien liigan puolivälieriin kello 21:45 alkaen. Ensimmäinen osa Ukrainassa päättyi 0-0.

Poissaolot

Bayern München

Philipp Lahm (loukkaantuminen)
Javi Martínez (loukkaantuminen)
Thiago Alcântara (loukkaantuminen)
Xabi Alonso (pelikielto)

Shakhtar Donetsk

Bernard (loukkaantuminen)
Serhiy Kryvtsov (loukkaantuminen, epävarma)
Ivan Ordets (loukkaantuminen, epävarma)

Edelliset ottelut

Bayern München

Hannover – Bayern München 1-3 (Bundesliga)
Bayern München – 1.FC Köln 4-1 (Bundesliga)
SC Paderborn – Bayern München 0-6 (Bundesliga)

Shakhtar Donetsk

Metallist Kharkiv – Shakhtar Donetsk 2-2 (Ukrainan liiga)
Metallist Kharkiv – Shakhtar Donetsk 0-2 (Ukrainan cup)
Shakhtar Donetsk – Vorskla 3-0 (Ukrainan liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

17-02-2015 Shakhtar Donetsk – Bayern München 0-0 (Mestarien liiga)

Arvio

Vaikka etukäteen voisi kuvitella, että Bayern tulee hoitelemaan tämän näytöstyyliin, ei pidä lainkaan aliarvioida Shakhtaria. Ilmaiseksi ukrainalaiset, vai pitäisikö sanoa brasilialaiset, eivät tule antamaan jatkopaikkaa Pep Guardiolan miehistölle.

Edellisessä ennakossa kävimme jo läpi joukkueen brasiliaiset tähtipelaajat ja sen, kuinka hyvää jälkeä Mircea Lucescu on joukkueen peräsimessä tehnyt. Ensimmäisen osan aikaan Shakhtar ei ollut pelannut kilpailullisia otteluita kuukausiin. Lisäksi Ukrainan tilanteen tietäen, harjoittelu ei ole onnistunut normaaleissa olosuhteissa.

Nyt Ukrainan liiga on taas alkanut, ja joukkue on saanut pelituntumaa alleen. Lisäksi Taras Stepanenko on palannut pelikuntoon. Shakhtarin tilanne on siis hieman parempi kuin kolme viikkoa sitten, jolloin ukrainalaiset onnistuivat nollaamaan Bayernin.

Mutta myös Bayernin tilanne on parempi. Ensimmäisen Shakhtar-ottelun jälkeen joukkue on voittanut kaikki kolme Bundesliga-otteluaan maalierolla 13-2. Ne pienet pelilliset ongelmat, joita vielä helmikuun alkupuolella oli havaittaissa, ovat kadonneet. Merkittävin muutos on ollut se, että Guardiola ei ole enää peluuttanut Bastian Schweinsteigeria ja Xabi Alonsoa keskikentällä samaan aikaan. Shakhtaria vastaan se ei ole edes mahdollista, sillä Alonso on pelikiellossa. David Alaba aloittanee Schweinsteigerin rinnalla keskikentän keskustassa.

Ottelun luonne tulee olemaan se, että Bayern ottaa pallonhallinan itselleen Shakhtarin keskittyessä vastahyökkäyksiin. Ukrainalaisten mahdollisuudet piilevät vierasmaalissa. 1-1-tasapelillä Shakhtar painelisi jatkoon. Mitä kauemmin Lucescun miehistö pystyy pitämään Bayernin maaleitta, sitä paremmalta tilanne sen osalta näyttää. Tehtävä on kuitenkin äärimmäisen haastava, ja se tulee vaatimaan myös hyvää tuuria. Kotivoitto on ehdottomasti todennäköisin lopputulos.

loading comments...