Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Mestarien liiga -ennakko: Shakhtar Donetsk – Bayern München

Kirjoittaja: — 17/02/2015

Mestarien liiga palaa jälleen tauolta. Bayern München sai neljännesvälierä-vastustajakseen Shakhtar Donetskin. Ensimmäinen osaottelu pelataan illalla Ukrainassa Arena Lvivilla.

Poissaolot

Shakhtar Donetsk

Taras Stepanenko (pelikielto)
Bernard (loukkaantuminen)

Bayern München

Philipp Lahm (loukkaantuminen)
Javi Martínez (loukkaantuminen)
Thiago Alcântara (loukkaantuminen)
Xabi Alonso (loukkaantuminen, epävarma)

Edelliset ottelut

Shakhtar Donetsk

Shakhtar Donetsk – Aalborg (Tanska) 2-1 (harjoitusottelu)
Murcia (Espanja) – Shakhtar Donetsk 1-2 (harjoitusottelu)
Shakhtar Donetsk – Dinamo Zagreb (Kroatia) (harjoitusottelu)

Bayern München

Bayern München – Hamburger SV 8-0 (Bundesliga)
VfB Stuttgart – Bayern München 0-2 (Bundesliga)
Bayern München – Schalke 1-1 (Bundesliga)

Arvio

Ennakkosuosikista ei ole mitään epäselvyyttä. Bayern München hoisi lohkovaiheen kunnialla, ja Bundesligassa se on jyrännyt voitosta toiseen. Ukrainalaisten on kotiottelustaan otettava hyvä tulos, mikäli se haluaa säilyttää jatkohaaveensa.

Shakhtar Donetskin aliarvioimiseen ei kuitenkaan ole mitään syytä. Mircea Lucescu on rakentanut näköistään joukkuetta jo vuosikausia. Mies on toiminut nimittäin seuran valmentajana jo vuodesta 2004.

Viimeisimmät vuodet Shakhtar on tullut tutuksi brassitähdistään, ja niitä kokoonpano vilisee nytkin. Joukkueen pelaavasta kokoonpanosta löytyy kourallinen ukrainalaisia ja kroatialainen Darijo Srna. Loput ovat pelaajista ovat brasilialaisia. Alex Teixeira, Luiz Adriano, Fred, Taison ja Douglas Costa ovat varsin tuttuja nimiä Mestarien liigaa seuraaville.

Mielikuvien vastaisesti Lucescun Shakhtar on varsin kurinalainen joukkue, joka on napsinut viimevuosina kovia päänahkoja. Tänä syksynä alkulohko ei ollut vaikein mahdollinen, mutta joukkue selvitti sen kunnialla. Luiz Adriano pommitti lohkovaiheessa yhdeksän maalia, millä mies johtaa Mestarien liigan maalipörssiä.

Pitää kuitenkin huomioida, että Shakhtar ei ole pelannut kilpailullisia otteluita sitten joulukuun. Lisäksi pelintekijä Bernardin ja luottopakki Taras Stepanenko puuttumiset vaikeuttavat ukrainalaisten iltaa. Kotietukaan ei Lvivissa ole paras mahdollinen.

Bayernilla oli talvitauon jälkeen vähän haastavampi vaihe, kun se hävisi Wolfsburgille ja jäi tasapeliin kotonaan Schalkea vastaan. Voitto Stuttgartista, ja erityisesti 8-0-murskavoitto Hamburger SV:stä lauantaina kielivät siitä, että joukkue on herännyt talviuniltaan.

Pep Guardiolalle Shakhtar on tuttu Barcelona-ajoilta. Joukkueet kohtasivat viidesti, eivätkä katalaanit päässet helpolla. Espanjalainen on valmistanut joukkeensa otteluun huolellisesti, ja on vaikea nähdä, että Bayern lähtisi taistoon takki auki.

Yksittäisessä ottelussa kaikki on mahdollista. Bayern tulee pitämään palloa, mutta se saa olla tarkkana Shakhtarin vastahyökkäyksien kanssa. Jos kotijoukkue puolustaa hyvin, on sillä mahdollisuudet hyvään tulokseen. Vierasvoitto on kuitenkin ukrainalaisten talviterän huomioiden varsin todennäköinen tulos.

loading comments...