Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Liigakierroksen puheenaiheet: Dortmund taipui Bayernille – Thiago liikuttui

Kirjoittaja: — 07/04/2015

Bundesliiga alkaa pikku hiljaa lähestyä kauden viimeisiä kierroksia. Pääsiäisviikonloppu ei juuri tuonut muutosta voimasuhteisiin.

Mestarien liiga karkasi Dortmundilta

Nyt sen kai voi jo ääneen sanoa. Borussia Dortmund ei pelaa ensi kaudella Mestarien liigassa. Vajaa kaksi vuotta sitten, kun Dortmund oli mukana Euroopan ykköskilpailun finaalissa, tällainen lause olisi kuulostanut erikoiselta. Pieni mahdollisuus Dortmundilla vielä on. Jürgen Kloppin joukkue on tällä hetkellä 15 pisteen päässä viimeisestä Mestarien liiga -paikasta. Sarjapisteitä on vielä jaossa 21, joten käytännössä mahdollisuudet ovat jo menneet.

Hetken aikaa keväällä näytti jo siltä, että Dortmund tekisi vielä hurjan nousun ja tappelisi tosissaan top 4 -sijoituksesta. Viimeisestä neljästä ottelusta on kuitenkin tarttunut mukaan vain yksi voitto. Viikonloppuna joukkue hävisi hegemoniakamppailun Bayern Münchenille. BVB pakotti Bayernin heikoimpaan syöttötarkkuuteen noin neljään vuoteen, mutta sekään ei auttanut. Bayern voitti 1-0 ja jatkaa ylivoimaisessa sarjajohdossa.

Thiago liikuttui – Guardiolalle ennätys

Bayernin ottelu Dortmundia vastaan oli erityisen tärkeä Thiago Alcántaralle. Polvivammaa enemmän tai vähemmän noin vuoden potenut keskikenttäpelaaja sai vyölleen kauden ensimmäiset minuutit, kun hänet vaihdettiin sisään 69. minuutilla. Ottelun jälkeen Thiago oli ymmärrettävästi tunteikkaalla päällä.

– Se oli vaikeaa koska en pystynyt laskemaan päiviä, vaan kuukausia. Vuosi on ollut pitkä ja haasteellinen, mutta nyt olen palannut. En löydä sanoja kuvatakseni sitä (tunnetta), Thiago kertoi Bundesliigan verkkosivuilla.

Ottelu oli erityinen myös Bayern-valmentaja Pep Guardiolalle. Hän saavutti 50 voiton rajan nopeammin kuin kukaan muu Bundesliigan historiassa. Guardiola tarvitsi rajapyykin rikkomiseen vain 61 ottelua.

Knäbelin alku HSV:ssä painajaismainen

Guardiola oli juhlittu valmentaja viikonloppuna. Samaa ei voi sanoa HSV:n uudesta luotsista. Peter Knäbel aloitti urakkansa hampurilaisjoukkueen päävalmentajana vierasottelulla Bayer Leverkusenia vastaan. Vastustaja oli toki kovaa luokkaa, mutta 0-4 oli silti heikko tulos. Viimeksi HSV:n päävalmentaja on aloittanut pestinsä yhtä heikosti vuonna 2001.

HSV pelaa tällä hetkellä todella huonosti. Joukkue on seitsemän ottelun mittaisessa voitottomassa putkessa. Sarjapaikka on uhattuna, sillä HSV on joutumassa putoamiskarsintaan. Tilanne ei ole uusi, sillä viime kaudella HSV säilytti pääsarjapaikkansa nimenomaan karsintojen kautta. Edellä olevaan Hannoveriin on matkaa kolme pistettä.

Kierroksen komeimmat maalit

Pääsiäisviikonloppuna nähtiin monta hienoa maalia. Tässä Bundesliigan tarjoama viisikko.

loading comments...