Leverkusen konttasi Wolfsburgissa, Kölnissä jäätiin maaleitta

Kirjoittaja: — 21/09/2014

Sunnuntaina Bundesligassa pelattiin kaksi ottelua. Wolfsburg päihitti Leverkusenin ja kierroksen viimeisessä ottelussa 1. FC Köln ja Borussia Möchengladbach tasasivat pisteet RheineEnergieStadionilla.

Reinin laakson derbyn ensimmäiset minuutit näyttivät ottelun suunnan. Mönchengladbach piti palloa, ja Köln keskittyi vastahyökkäyksiin. Vierailijat murtautuivat useasti rangaistusalueen tuntumaan, mutta ratkaisevat syötöt epäonnistuivat yksi toisensa jälkeen.

Kölnillä oli vaikeuksia jopa perussyötöissä, mutta kotijoukkueelle avautui silti avausjakson paras paikka. Pawel Olkowskin laukaus kimposi Yann Sommerin näpeistä sivuverkkoon.

Toisella puoliajalla pelin henki oli sama: Köln puolusti tarkasti, mutta ei onnistunut luomaan kovin vaarallisia vastahyökkäyksiä. Heti jakson alussa vierailijoiden Max Kruse pääsi puskemaan vaarallisesti, mutta muuten todelliset maalipaikat olivat vähissä.

Illan ensimmäisessä ottelussa Wolsburg voitti kotonaan Leverkusenin 4-1. Vierailijoiden Giulio Donati ajettiin ulos jo ottelun 7. minuutilla ja seuranneesta rangaistuspotkusta Ricardo Rordïguez pussitti pallon häkkiin.

Leverkusen nousi Josip Drmicin osumalla tasoihin noin puolen tunnin pelin jälkeen, mutta Wolfsburg osui vielä ennen taukoa. Rodríguez keskitti, ja Vierinha puski pallon maaliin.

Toisella puoliajalla Rodriguez osui jälleen. Sveitsiläinen pommitti Kevin De Bruynen antaman kulmapotkun suoraan ilmasta alakulmaan. Aaron Huntin 4-1-maali oli enää kosmetiikkaa.

Neljän kierroksen jälkeen sarjan kymmenen ensimmäistä joukkuetta ovat kolmen pisteen sisällä. Harva olisi uskonut, että piikkipaikkaa pitäisi SC Paderborn.

Toimittajan sana

FC Köln – Borussia Mönchengladbach

Paikallistaiston tunnelma oli aistittavissa katsomossa, mutta ei kentällä. Ottelu oli lopulta melko puhdas, ja kotijoukkue pelasi tarkkaa peliä. Vain muutamaan kertaan Köln lähti kotiyleisön hurmion saattelemana hakemaan voitto-osumaa. Luultavasti se tulee olemaan Peter Stögerin suojattien tämän kauden tarina. Viime kaudella joukkue päästi 2. Bundesligassa vain 20 maalia, ja puolustuksen kautta Kölnin kannattaa lähteä rakentamaan menestystä myös korkeimmalla sarjatasolla. Tänään se poiki pisteen, mutta pitkässä sarjassa seura tarvitsee myös voittoja. Joukkue on alkukaudesta laukonut vähiten koko sarjassa.

Wolfsburg – Leverkusen

Leverkusen joutui aikaisessa vaiheessa miesvajaalle, mutta joukkue pisti rumista lukemista huolimatta ihan hyvin hanttiin. Kummallakkin joukkueella oli viikolla vieramatkat Euroopaan, mikä vaikutti pelin luonteeseen. Ricardo Rodríguez oli tänään ottelun hahmo.

Wolfsburg sai voittotilinsä auki, ja alkukauden yleisen peli-ilmeen perusteella voisi kuvitella, että  Sudet nousee sarjataulukossa ylöspäin. Hyvään alkukauteen peilattuna Leverkusenin kannalta viikko ei ollut paras mahdollinen: Ensin tuli tappio Mestarien liigassa ja nyt sarjassa.