Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Jürgen Kloppin kädenjälki näkyy vielä ensi kaudenkin Dortmundissa

Kirjoittaja: — 24/04/2015

Päävalmentaja Jürgen Klopp jättää Borussia Dortmundin ja Thomas Tuchel on BvB:n uusi päävalmentaja ensi kaudella. Tämä on selvää, mutta joukkueen rakentaminen tulevalle kaudelle ei mene yksinomaan Tuchelin nuottien mukaan.

Dortmundin ensi kauden joukkuetta on ainakin tarkkailumielessä rakennettu jo pitkään ja tässä työssä Klopp on ollut tiiviisti mukana. Vaikka hän nyt jää sivuun joukkueen rakentamisesta, on ensi kauden BvB väistämättä osin ”Kloppin näköinen”.

– Olin mukana, mutta en ole enää. Uskon vahvasti, että asiat etenevät hyvin, Klopp muotoili kickerin mukaan.

– On selvää että tietyille pelipaikoille tarvitaan vahvistusta, sen osalta ei ole olennaista kuka on valmentaja, hän kuitenkin jatkoi.

Yksi tällaisista paikoista on keskikentän pohja, jossa Sebastian Kehl on ripustamassa kengät naulaan kuluvan kauden jälkeen. Tältä osin Dortmundin hankintalistan kärjessä ovat Mainzin Johannes Geis ja Leverkusenin Gonzalo Castro.

Omista nuorista Klopp on jo nostanut ykkösjoukkueen ryhmään kolmikon Felix Passlack, Dzenis Burnic ja Christian Pulisic.

Tuchelilla on painava sanansa sanottavana, mutta kokonaan Kloppin kädenjälki ei Dortmundista hänen lähtönsä myötä heti katoa.

loading comments...