Dortmund nujersi Galatasarayn

Kirjoittaja: — 22/10/2014

Borussia Dortmund jatkaa Mestarien liigassa puhtaalla pelillä. Joukkue otti todella vahvan otteen jatkopaikkaan päihittämällä Istanbulissa Galatasarayn 0-4.

Ottelun avausmaali oli komea yhdistelmä Dortmundilta. Henrikh Mkhitaryan löysi laidalta Marco Reusin. Saksalainen eteni laitaa pitkin, ja antoi täydellisesti ajoitetun keskityksen Pierre-Emerick Aubameyangille maalin eteen, ja tämä tuikkasi pallon verkon perukoille.

Reilun vartin jälkeen Dortmund siirtyi jo 0-2-johtoon. Marcel Schmelzer antoi keskityksen Galatasarayn toppareiden eteen, ja Aubameyang viimeisteli illan toisensa.

Dortmund painoi päälle jatkuvasti. Reus järjesteli paikan Shinji Kagawalle, mutta Fernando Muslera torjui japanilaisen yrityksen. Hetkeä myöhemmin Mkhitaryan jatkoi keskityksen Aubameyangille, jolla oli edessään enää pelkkä tyhjä maali, mutta gabonilaisen laukaus kimposi tolpasta maaliviivalle kaatuneeseen puolustajaan, ja siitä turkkilaisten kannalta turvallisemmille vesille.

Vieralijoiden kolmas maali syntyi vielä ennen puoliaikaa. Reus sai pallon noin 30 metristä. Mies näki, että Muslerta on ulkona maalistaan, ja laukoi upean laukauksen urugualaisen yli vasempaan ylänurkkaan.

Toisella puoliajalla tempo laski, ja ottelusta tuli rikkonaisempaa. Dortmund loi kuitenkin enemmän painetta, ja lopulta se onnistui maalinteossa. Vasta muutamia sekuntteja kentällä ollut Adrián Ramos sai syötön pallon kanssa tanssahdeelta İlkay Gündoğanilta. Kolumbialainen tälläsi pallon voimalla etukulmaan.

Pieniä lisähuolia Dortmundille aiheutti se, että Kagawa otettiin vaihtoon loukkaantumisen vuoksi. Japanilainen väänsi oikean jalkansa vaarattoman näköisessä tilanteessa.

Toimittajan sana

Ei ollut kovin yllättävää, että Mestarien liigassa sitten kulkee, kun ensin joukkue on kontannut viikkotolkulla Bundesligassa. Voiko tästä nyt syyttää kilpailuiden priorisointia, vai piristyikö keltamustien peli toipilaiden paluiden myötä. Ainakin Reus oli tänään huikealla pelipäällä.

Toisella puoliajalla Dortmund otti jalkaa pois kaasulta, mutta se sai silti luotua paikkoja ihan kohtalaisesti. Välillä pallo ja miehet liikkuivat siihen malliin, mitä Jürgen Kloppin miehistöltä ollaan totuttu näkemään. Galatasaray tosin oli melko unessa, joten tänään kolme pistettä olivat ainakin osittain turkkilaisten kehnouden ansiota.

Pitää toivoa, ettei Kagawa loukannut itseään sen pahemmin.