Bayern nousi voittoon toisella puoliajalla Dortmundia vastaan

Kirjoittaja: — 01/11/2014

Lauantain viimeinen Bundesliga-ottelu pelattiin kahden jättiläisen välillä, kun Bayern München isännöi Borussia Dortmundia. Marco Reus vei vierailijat ensimmäisellä puoliajalla johtoon, mutta Robert Lewandowski ja Arjen Robben iskivät toisella puoliajalla maalit mieheen, ja Bayern voitti 2-1.

Ensimmäinen huippupaikka nähtiin viidennellä minuutilla. Arjen Robben pelasi näppärän seinän Philipp Lahmin kanssa, minkä jälkeen hollantilainen laukoi väkevästi, mutta Roman Weidenfeller torjui pallon ylärimman kautta kulmapotkuksi.

Viisi minuuttia myöhemmin vierailijoille aukesi illan ensimmäinen paikka. Henrikh Mkhitaryan pääsi vapaasti purjehtimaan rangaistusalueen rajan tuntumaan, mutta laukaus meni hieman maalin ohi.

Puolen tunnin kohdilla Dortmund sai hyvän vaiheen päälle. Pierre-Emerick Aubameyang pääsi nokikkain Manuel Neuerin kanssa, mutta saksalainen veti pidemmän korren. Seuraavaa tilanetta Neuer ei enää torjunut. Aubameyang keskitti Marco Reusille, joka puski pallon Mehdi Benatian olkapään kautta maaliin.

Maalin jälkeen Bayern alkoi hallita peliä. Thomas Müller karkasi läpiajoon, mutta Weidenfeller sai juuri ja juuri torjuttua Müllerin yrityksen. Hetkeä myöhemmin Robben pääsi avopaikkaan, mutta Dortmundin puolustus ehti hätiin.

Toisen puoliajan alussa Robert Lewandowski pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä, mutta Weidenfeller venyi taas huikeaan torjuntaan.

Lopulta Bayern sai maalitilinsä auki. Osumasta vastasi Lewandowski, kukapa muukaan. Hetkeä aiemmin kentälle vaihdettu Franck Ribëry koitti vapauttaa Arjen Robbenin läpiajoon, mutta Neven Subotić katkoi syötön. Pallo päätyi kuitenkin Lewandowskille, joka pommitti noin 20 metristä ensimmäisellä kosketuksella alakulmaan.

Ottelun voittomaali puhuttaa Dortmundissa varmasti. Reilu viisi minuuttia ennen päätösvihellystä Subotić lahjoitti pallon Ribërylle, joka pääsi karkuun. Subotić veti ranskalaisen nurin ja pallo vietiin pilkulle. Hidastuksessa kuitenkin näytti, että Ribéry olisi roikkunut serbin kädessä, ja kaatunut sopivan hetken tullen. Niin tai näin, Arjen Robben sijoitti pallon vasempaan alakulmaan.

Dortmundin kiri jäi vaisuksi, joten pisteet jäivät Müncheniin.

Toimittajan sana

Ottelun alku meni Dormundin pelisuunnitelman mukaisesti. Joukkue piti Bayernin poissa maalipaikoilta, ja se iski itse vaarallisesti vastahyökkäyksistä. Maalin jälkeen pelin luonne kuitenkin muuttui. Vierailijat eivät päässeet juurikaan maalipaikoille, ja tasoitusosuma roikkui ilmassa kokoajan. Joukkue kuitenkin taisteli hyvin, eikä piste olisi ollut vääryys. Pilkku oli ehkä hituisen heppoinen, mutta Subotić pelasi joka tapauksessa tilanteen todella huonosti.

Tappio oli Dortmundille jo viides perättäinen, ja sen myötä Jürgen Kloppin suojatit tippuivat jo putoamisviivan alapuolelle! Bayern jatkaa voittokulkuaan, mutta tällä kertaa omissakin soi. Bundesligassa ensimmäistä kertaa sitten elokuun!