Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Alex Ringin Kaiserslauternille vihdoin uusi valmentaja

Kirjoittaja: — 16/09/2013

1. FC Kaiserslautern löysi viimein uuden valmentajan jo lähes kolme viikkoa sitten poispotkimansa Franco Fodan tilalle. Tehtävää väliaikaisesti hoitaneet Oliver Schäfer ja Roger Lutz eivät onnistuneet saattamaan joukkuetta voittojen makuun. Pelaajat vakuuttivat tyytyväisyyttään sijaisiin, mutta tulokset eivät pysyvää sopimusta puoltaneet. Niinpä uudeksi luotsiksi palkattiin 42-vuotias Kosta Runjaic.

Wienissä syntynyt, mutta Saksan passilla matkustava Runjaic on Kaiserslauternissa tuttu mies, sillä hän toimiseuran kakkosjoukkueen valmentajana vuosina 2004-2006. Päävalmentajakokemusta Runjaicilla on pääasiassa alasarjoista. FCK-vuosiensa jälkeen hän siirtyi SV Wehen Wiesbadenin palvelukseen valmentamaan ensin seuran junioreita ja sitten reservijoukkuetta Oberliigassa. Oltuaan kauden verran VfR Aalenin kakkoskoutsina Runjaic siirtyi kahdeksi vuodeksi Darmstadtiin, jossa seurasikin miehen valmentajanuran toistaiseksi suurin saavutus: nousu Regionalliigasta kolmosbundesliigaan.

Viime syyskuun alussa Runjaic hyppäsi niin ikään kesken kauden päävalmentajan pallille, kriisijoukku Duisburgin ohjaimiin. Talousvaikeuksissa kärvistellyt Duisburg kuitenkin pudotettiin kolmosbundesliigaan kauden päätteeksi ja näin Runjaicin sopimus purettiin ennen aikojaan. Nyt mies saa Alexander Ringin ja Kaiserslauternin valmentajana uuden tilaisuutensa.

Tuttu mies FCK-johdolle

– Astun tehtävääni Kaiserslauternissa täynnä itseluottamusta. Tunnen seuran ja ympäristön erittäin hyvin ja olen varma, että voimme yhdessä luoda pohjan “Punaisten paholaisten” menestyksekkäälle kaudelle, tuore päävalmentaja toteaa.

Seurajohtoon kuuluva Stefan Kuntz vakuuttelee tyytyväisyyttään valintaan:

– Kosta Runjaic tuntee niin Kaiserslauternin kuin kakkosbundeksenkin erittäin hyvin. Hänellä on kokemusta perinteikkäissä seuroissa työskentelystä ja Duisburgissa hänen onnistui viedä joukkue vaikeasta tilanteesta takaisin voittojen tielle. Hän teki meihin vaikutuksen yhteisissä keskusteluissamme ja olemme varmoja siitä, että hänen kanssaan menestyksekäs uusi startti onnistuu.

Vain kolme ottelua seitsemästä voittanut Kaiserslautern kohtaa perjantai-illan vaikeassa vierasottelussa 1. FC Kölnin. Runjaicin sopimuksesta kertoi Kicker.

loading comments...