Wolfsburg voittoon Eurooppa-liigassa – Dost jatkoi huikeaa maaliputkeaan

Kirjoittaja: — 19/02/2015

VfL Wolfsburg otti vahvan kiinnityksen jatkopaikkaan Eurooppa-liigassa, kun se voitti Sporting Lissabonin kotonaan maalein 2-0. Kummastakin osumasta vastasi loistovireessä oleva Bas Dost.

Ottelun alku oli hermostunutta peliä kotijoukkueelta. Sporting puolestaan vaikutti olevan hyvällä jalalla liikenteessä, ja se saikin luotua näennäistä painetta ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana.

Wolfsburg pääsi kuitenkin nopeasti pelin rytmiin. Ottelun ensimmäinen tilanne siunaantui André Shürrlelle. Kevin De Bruyne antoi maagisen pistopallon laitaan Schürrlelle, joka pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta miehen laukaus kohti etukulmaa kilpistyi Sporting-vahti Rui Patrícion käsiin.

Seuraava tilanne syntyi vain hetkeä myöhemmin. Vierinha antoi loistavan kantapääsyötön Sebastian Jungille, joka pääsi etenemään laitaa pitkin. Mies yritti löytää matalalla keskityksellä Bas Dostia maalin edestä, mutta Sporting puolustaja ehti juuri hätiin ja pallo lirui tolpan juuresta ohi.

Vierailijoiden ensimmäinen tilanne syntyi noin puolen tunnin pelin kohdalla. Vain kymmenisen sekunttia Wolfsburgin kulmapotkun jälkeen André Carrillo oli läpiajossa toisessa päässä, mutta perulaisen laukaus painui puolisen metriä takakulmasta ohi.

Puoliajan loppua kohden Sporting sai painetta. Hetki ennen taukovihellystä pallo osui keskitystilanteessa Vierinhan käteen rangaistueasalueella, mutta tämä jäi tuomarilta huomaamatta, ja tauolle lähdettiin 0-0-lukemissa.

Toisen puoliajan Wolfsburg aloitti ryminällä. Vain reilun minuutin pelin jälkeen verkoit heiluivat. Toppari Naldo lähti puoliviivan tuntumasta nousuun harhautellen useammankin Sporting-pelaajan ennen kuin antoi hyvän läpisyötön Dostille, joka viimeisteli varmasti alanurkkaan.

Viisi minuuttia myöhemmin De Bruyne pääsi nokikkain Patrícion kanssa, mutta lusitaani vei pidemmän korren.

2-0-osuma syntyi reilun tunnin pelin jälkeen. Tällä kertaa maagisesta esityöstä vastasi De Bruyne, joka antoi sivurajan tuntumasta loistavan matalan keskityksen takatolpalle, mistä Dost niittasi illan toisensa. Osuma oli hollantilaiselle jo kymmenes edellisen kuuden ottelun aikana.

Dostille avautui nopean ajan sisään peräti kolme mahdollisuutta viimeistellä hattutemppu, mutta Patrício jatkoi hyviä otteitaan vierailijoiden maalilla.

Toimittajan sana

Ensimmäinen puoliaika oli vielä suht tasaista vääntöä. Wolfsburg lähti kamppailuun varsin hyökkäysvoittoisella kokoonpanolla Christian Träschin ollessa käytännössä ainoa puolustusorientoitunut keskikenttäpelaaja. Täysin selväksi ei käynyt loukkaantuiko Aaron Hunt ensimmäisellä puoliajalla vai reagoiko Dieter Hecking vain pelitapahtumiin, mutta Hunt otettiin joka tapauksessa vaihtoon 40. minuutilla.

Tilalle tuli Maximilian Arnold. Vaihto alkoi kantamaan hedelmää toisella puoliajalla, ja Sporting jäi nopeasti kotijoukkueen jalkoihin. Lukemat olisivat voineet olla rumemmatkin.