Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Thomas Schneiderista Stuttgartin uusi päävalmentaja

Kirjoittaja: — 26/08/2013

Seuran oma poika Thomas Schneider on nimitetty Vfb Stuttgart:n päävalmentajan paikalle Bruno Labbadian seuraajaksi. 40-vuotias Schneider solmi seuran kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Päävalmentajan avustajiksi palkattiin Alfons Higl ja Tomislav Maric.

Schneider kantoi Stuttgartin värejä ensimmäisen kerran jo 10-vuotiaana ja kävi läpi koko VfB:n juniorimyllyn. Keskuspuolustajan tontilla häärinyt Schneider on todellinen VfB-ikoni, sillä hän edusti pelaajana Stuttgartia kaikkiaan 22 kauden ajan. Hän voitti VfB Stuttgartin kanssa kaksi kertaa alle 19-vuotiaiden saksanmestaruuden ja Bundesliiga-tittelin vuonna 1992. Lisäksi palkintokaapista löytyy Saksan Cup-mestaruus vuodelta 1997. Vuonna 1998 Schneider pelasi Stuttgartin paidassa myös Cup-voittajien cupin finaalissa Chelseaa vastaan.

Monien mielestä Schneider lukeutuu Stuttgartin 90-luvun parhaiden puolustajien joukkoon. Pelaajauransa kahden viimeisen kauden ajan iki-VfB Schneider oli kuitenkin Hannoverin sopimuspelaaja. Ura päättyi odotettua aiemmin kesällä 2005 Schneiderin ollessa 32-vuotias, sillä tämä sairastui punkinpuremasta aiheutuneeseen borrelioosiin. Hannoverin kausien aikana minuutit jäivätkin vähiin, sillä Schneiderin sairastumiselle etsittiin diagnoosia peräti neljän vuoden ajan.

Nykyään Schneider esiintyykin aktiivisesti julkisuudessa jakamassa tietoa punkinpuremista ja borrelioosista. Lenkkeilykin on jo mahdollista, mutta huippu-urheilulle punkinpurema laittoi stopin.

Valmentajana Schneider on toiminut vuodesta 2007 lähtien. Aluksi hän koutsasi FC Dingolfingin alle 19-vuotiaiden joukkuetta ja sittemmin saman seuran aikuisia. Viimeisen kahden kauden ajan hän toimi Stuttgartin alle 17-vuotiaiden joukkueen valmentajana. Ensimmäisellä kaudella tuloksena oli kansallisen sarjan kakkostila ja toisella kaudella saksanmestaruus. Schneiderin kanssa samalta valmentajakurssilta Bundesliigassa valmentajat jo Michael Wiesinger, Markus Weinzierl ja Markus Gisdol .

– Thomas Schneiderissa meillä on täysiverinen VfB-mies. Hän on tehnyt hyvää työtä nuorisojoukkueidemme kanssa viimeisen kahden kauden ajan ja saavutti tänä vuonna myös alle 17-vuotiaiden mestaruuden. Hän nauttii täyttä luottamustamme, seuran puheenjohtaja Bernd Wahler kommentoi VfB:n kotisivujen tiedotteessa.

Lähteet: VfB Stuttgartin kotisivut, Hannoverin kotisivut, Bild 

loading comments...