Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Taustaa Finkin potkuille: HSV:n johtoportaassa salamoi jo ennen maanantai-illan kriisikokousta

Kirjoittaja: — 16/09/2013

HSV:n johtokunta kokoontui maanantai-iltana kriisipalaveriin ja päätyi erottamaan päävalmentaja Thorsten Finkin ennenaikaisesti. Potkujen uhka ehti roikkua ilmassa jo aiemmin ja seurajohto osoitti epäluottamuksensa harvinaisen suorasanaisesti jo maanantaipäivän kuluessa.

Bundesliiga-dinosauruksen Hamburger SV:n urheilutoimenjohtaja Oliver Kreuzer ei peitellyt pettymystään joukkueen päävalmentaja Thorsten Finkiin lauantaisen Dortmundille kärsityn 2-6-tappion jälkeen. Kreuzer kritisoi HSV-luotsin henkilökohtaisia valintoja suorin sanoin eikä erityisemmin suojannut valmentajansa selustaa maanantaina saksalaislehdistölle antamisssaan lausunnoissa.

– Valmentajakysymys ei ole minulle tänään ajankohtainen. Huomisesta en tosin osaa sanoa vielä mitään, Kreuzer lateli vielä maanantaipäivänä.

Kreuzer ei sulattanut myöskään Finkin päätöstä matkustaa perheensä luokse Müncheniin tappiollisen ottelun jälkeen, kuten hän ilmeisesti Kreuzerin mukaan aivan liian usein tekee. Joukkue kävi keskenään metsälenkillä sunnuntaina, mutta maanantaina vietettiin avainpäivää.

– Minusta oli aika onneton päätös lentää perheen luo tässä tilanteessa. En myöskään suostu puhumana kohtalonottelusta lauantaina. Thorsten tietää, että pohjoisen derby on aina tulikuuma ottelu, mutta kohtalo on jotain aivan muuta, Kreuzer laukoo.

Päävalmentajan ja urheilutoimenjohtajan sukset menivät ristiin jo perjantaina. Fink oli hälyttänyt reservijoukkueesta Michael Manciennen ja Slobodan Rajkovicin takaisin ykkösjoukkueen harjoitusvahvuuteen maaottelutauon ajaksi ja antanut näille toiveita bundesliigamiehistöön paluusta. Kreuzer kuitenkin kumosi pelaajilta pienimmätkin toivonrippeet “vaikka joukkueesta puuttuisi 5-6 pelaajaa”. Hän sanoi aiemman päätöksen kumoamisen ja joukkueesta jo kerran ulostettujen pelaajien peluuttamisen vievän HSV:n toiminnalta kaiken uskottavuuden.

Juttua on muokattu tiistaiaamuna.

loading comments...