Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Stuttgartissa luvassa suursiivous tammikuussa

Kirjoittaja: — 14/12/2013

Stuttgarter Zeitung kirjoitti tiistaina, että VfB Stuttgartissa alkavat tammikuussa ovet käydä – erityisesti ulospäin. Lehden mukaan peräti seitsemän pelaajaa saattaa olla jättämässä seuran siirtoikkunan auettua.

Kuumimmat huhut käsittelevät 26-vuotiasta Martin Harnikia. Itävallan maajoukkuehyökkääjää tarjotaan Englannin suuntaan eikä miehellä itsellään ole mitään tätä vastaan. Stuttgartin kaadettua lauantaina Hannoverin maalein 4-2 laitahyökkääjä pelasi hyvän ottelun tehtyään yhden maalin ja alustettuaan toisen. Ottelua Mercedes-Benz-Arenalla seurasi useita tarkkailijoita Valioliigasta.

Harnik on neljällä maalillaan Stuttgartin kauden toiseksi paras maalintekijä, mutta hän ei ole saanut säännöllistä peliaikaa. Puolessa pelaamistaan otteluista Harnik on päässyt kentälle vasta vaihdosta. Miehen sopimus jatkuu kesään 2016, mutta jos jokin seura maksaa Stuttgartista Harnikille viisi miljoonaa euroa, on hän vapaa siirtymään.

Mohammed Abdellaoue kostautui virhehankinnaksi

Vielä synkempi on Stuttgartin vasta tänä kesänä hankkiman 26-vuotiaan norjalaisen Mohammed Abdellaouen tilanne. Seura maksoi miehestä Hannoverille 3,5 miljoonaa euroa, mutta peliminuutteja liigassa on kertynyt vain 132. Syynä tähän on 17-vuotiaan Timo Wernerin odotettua nopeampi läpimurto. Seura ja pelaaja ovat valmiit päättämään yhteistyön jo lyhyen yhteisen ajan jälkeen, jos vain löytyisi jokin organisaatio, joka korvaisi Stuttgartille edes likimain tämän maksaman summan.

Lähtölupa on myönnetty myös 28-vuotiaalle puolustavalla keskikenttämiehelle William Kvistille. Kauden alussa penkkiä kuluttanut tanskalainen sai välittömästi vastuuta Stuttgartin uudelta valmentajalta Thomas Schneiderilta, mutta peliesitykset eivät ole vakuuttaneet ja tanskalainen alkaa turhautua. Muutama oma juniori – Rani Khedira etunenässä – onkin jo ajamassa Kvistin ohi nokkimisjärjestyksessä.

Pienen peliajan pelaajille uusi työnantaja haussa

30-vuotiaan Cristian Molinaron suhteen Stuttgartilla ei ole sen suurempia siirtokorvaustoiveita. Vielä viime keväänä säännöllisesti avaukseen mahtunut italialainen on päässyt tällä kaudella kentälle vain kerran ja nyt mies on valmis palaamaan kotimaahansa. Molinaro etsii uutta työnantajaa omatoimisesti ja jonkinlaisia virityksiä on ollut Bolognan suuntaan.

Uutta työnantajaa etsitään myös 23-vuotiaille Tunay Torunille ja Patrick Funkille. Molemmat ovat jääneet tyystin ilman peliminuutteja ykkösjoukkueessa. 24-vuotias toppari Benedikt Röcker on päässyt kentälle kertaalleen ja häntä kohtaan on esitetty konkreettistakin kiinnostusta. RB Leipzig on tavoitellut Röckeriä jo pidempään, mutta nyt kakkosen nousutaistelussa oleva SpVgg Greuther Fürth on ottanut yhteyttä Stuttgartin urheilutoimenjohtajaan Fredi Bobiciin Röckerin hankintaa silmällä pitäen.

loading comments...