Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Holger Badstuber palasi omiensa pariin Müncheniin

Kirjoittaja: — 14/12/2013

HIeman reilu vuosi sitten, 1.12.2012, Bayern Münchenin ja Saksan maajoukkueen keskuspuolustaja Holger Badstuber rikkoi polvensa ristisiteet bundesliigaottelussa Borussia Dortmundia vastaan. Vamma uusiutui toukokuussa. Viimeiseen 12 kuukauteen on mahtunut kaikkiaan neljä leikkausta. Näistä viimeisimmässä, syyskuussa tehdyssä operaatiossa Badstuberin vasemman polven jänteestä rakennettiin miehen oikean polveen uusi ristiside.

Nyt Badstuberin kuntoutus on edennyt niin pitkälle, että hän on saapunut Donaustaufin kuntoutuskeskuksesta Bayern Münchenin tiloihin sitä jatkamaan. Kainalosauvat ovat jo lentäneet nurkkaan ja Badstuber on kaikin puolin positiivisella mielellä.

– Tunnen oloni erittäin hyväksi. Kuntoutuminen edistyy toistaiseksi loistavasti. Olen tyytyväinen, mutta tiedän, että edessä on vielä paljon työtä. Olen jo voinut nostaa harjoittelun intensiteettiä. Tuntuu mahtavalta voida hikoilla taas kunnolla, Badstuber kehrää Bayern Münchenin kotisivujen haastattelussa.

Badstuber oli aina varma paluustaan

Donaustaufin kuntoutuskeskuksessa Badstuber vietti aikaa muiden toipilaiden, mm. Mario GomezinSami Khediran ja Hamit Altintopin kanssa. Nyt hän on iloinen päästyään taas joukkueensa pariin.

– Olen kaivannut kontaktia joukkueeseen. Mutta tein tietoisen valinnan aloittaa kuntoutuksen jossain muualla. Halusin tehdä jotain toisin kuin ensimmäisen loukkaantumisen jälkeen, muuttaa jotain arjessani ja keskittyä täysillä itseeni.

Vaikka 24-vuotias Badstuber koki lyhyen ajan sisällä kaksi vakavaa loukkaantumista, uranjatko ei ollut missään vaiheessa vaakalaudalla.

– En koskaan epäillyt paluutani. Toisen loukkaantumisen jälkeen ajattelin, että kaikki vain viivästyy hieman. Mutta olin aina vuorenvarma, että palaan vielä takaisin entistäkin vahvempana. Samaa sanoivat lääkäritkin, joten en koskaan epäillyt, ettenkö toipuisi entiselleni, Badstuber kertoo.

MM-kisoille ei vielä ajatusta

Toipumisprosessinsa aikana Badstuber kertoo lukeneensa paljon ja tehneensä paljon asioita, joihin ammattilaisjalkapalloilijalla ei yleensä riitä aikaa. Samalla hän kertoo katsoneensa kaikki Bayern Münchenin ottelut, missä päin maailmaa tahansa olikaan. Mm. Bayernin Mestarien liigan loppuottelun ja Saksan Cup-finaalin Badstuber seurasi Yhdysvalloissa, johon hän matkusti leikkaustaan varten.

Badstuberia voi näillä näkymin odotella kevätkauden aikana kentille, mutta ensi kesän MM-kisoja mies itse ei halua vielä ajatella.

– Luulen, että minulle tekee hyvää, etten ajattele vielä MM-kisoja. Keskityn saamaan itseni taas terveeksi ja 100-prosenttiseen kuntoon. Se on kaiken A ja O, toppari päättää.

loading comments...