Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Leverkusen-toppari Toprak oli lähellä menettää jalkansa

Kirjoittaja: — 08/01/2014

Bundesliigan kakkossijaa talvitauolla miehittävän Bayer Leverkusenin toppari Ömer Toprak pelaa läpimurtokauttaan. 24-vuotias Toprak saapui Leverkuseniin kesällä 2011 ja on kuulunut tällä kaudella Sami Hyypiän ehdottomiin avainpelaajiin. Toprakin tie Bundesliigan huipulle on kuitenkin ollut kivinen, sillä muutama vuosi sitten miestä uhkasi jopa jalan amputaatio.

Turkin maajoukkuepuolustaja oli vakavassa karting-auto-onnettomuudessa kesäkuussa 2009. Muistoksi sokeeraavasta tapauksesta jäivät ilkeät paloarvet lantionseudulla, jotka näkyvät Toprakin nostaessa pelipaitansa helmoja. Paljon pahemminkin olisi kuitenkin voinut käydä.

– Nyt tunnen oloni terveeksi ja hyväkuntoiseksi, mutta kukaan ei tiedä, kuinka kauhea tilanne oli tuolloin, Toprak kertoo Bildin haastattelussa.

– Minulla oli pahoja palovammoja 42 prosentissa oikeasta jalkaterästäni. Makasin tehohoidossa yli kaksi ja puoli viikkoa. Oli lähellä, että jalkani olisi amputoitu. Sen jälkeen liikuin viikkokausia pyörätuolin ja kainalosauvojen avulla. Minun piti opetella uudestaan kävelemään, Toprak muistelee vaikeita aikoja.

Sitkeys ja positiivinen ajattelu pelasti Toprakin peliuran

Toprak kertoo haastattelussa, että hän tarvitsi ankaraa henkistä lujuutta taistellakseen tiensä takaisin. Ilman sisua ja hampaiden kiristystä olisi ura ollut muutama vuosi sitten ohi.

– En antanut itseni masentua vakavasta loukkaantumisestani. Halusin ehdottomasti jatkaa uraani jalkapalloammattilaisena. Lääkärit vahvistivat minulle, että onnistuin ainoastaan positiivisen ajattelutapani takia.

Toprak on syntynyt Saksassa ja hän voitti Saksan paidassa myös alle 19-vuotiaiden euroopanmestaruuden vuonna 2008. Hän kuitenkin päätti edustaa aikuisten maajoukkuetasolla Turkkia.

– Kysyin itseltäni: Voisinko pelata Saksan paidassa Turkkia vastaan ja ampua maalin? Ratkaisevinta päätöksenteossa oli jännittävä EM-välierä Saksan ja Turkin välillä vuonna 2008. Pidin ottelun aikana Turkille peukkuja. Hävisimme, mutta tiesin, että minun on kuunneltava sydäntäni, Toprak perustelee maajoukkuevalintaansa.

loading comments...