Leverkusen ja Dortmund pelasivat tasan – Keltamustat jäi sarjajumboksi

Kirjoittaja: — 31/01/2015

Lauantai-illan viimeisessä Bundesliga-ottelussa Bayer Leverkusen isännöi Borussia Dortmundia. Tasainen ottelu päättyi 0-0.

Ottelun ensimmäinen puolituntinen oli tarkkaa puolustamista kummaltakin joukkueelta. Vauhtia kyllä piisasi etenkin kotijoukkueen toimesta, mutta yritykset tyssäsivät heikkoihin haltuunottoihin tai syöttöihin.

Dortmundin ensimmäinen paikka syntyi, kun Leverkusen-puolustus meinasi puskea Marco Reusin vapaapotkun omaan maaliin.

Puolentunnin kohdilla Hakan Çalhanoğlu pääsi esittelemään kuuluisaa erikoistilanneosaamistaan, mutta turkkilaisen vapari noin 20 metristä sunntauit Roman Weidenfellerin käsiin.

Ensimmäisen puoliajan ehdottomasti paras paikka siunaantui Gonzalo Castrolle. Karim Bellarabi karkasi laidaltaan puolittaiseen läpiajoon ja petasi paikan pilkun kohdille Castrolle, jonka laukaus suuntautui kohti takakulmaa, mutta Mats Hummels torjui pallon upeasti maaliviivalta päällään.

Toinen puoliaika samalla kaavalla; Isännät koittivat juosta Dortmundia nurin kehnolla menestyksellä. Vierailijoille siunaantui toisen jakson ensimmäinen paikka. Ciro Immobile laukoi läpiajostaan vihaisesti, mutta kulma oli hitusen liian pieni ja Bernd Leno venyi torjuntaan.

Vartti ennen täyttä aikaa Gonzalo Castro pääsi nokikkain Weidenfellerin kanssa, mutta miehen nosto karkasi hitusen maalin yli. Tämä jäi ottelun viimeiseksi kunnon paikaksi.

Tuloksen myötä Dortmund tipahti sarjassa viimeiseksi. Leverkusen on nyt viidentenä.