Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Dortmund-pomo Watzke: “Bayernin ero muihin kasvaa entisestään”

Kirjoittaja: — 13/02/2014

Viime kauden triplamestari ja Bundesliigaa ylivoimaisella 13 pisteen erolla johtava Bayern München julkisti eilen massiivisen yhteistyösopimuksen megayhtiö Allianzin kanssa. Vakuutustoimintaan keskittynyt Allianz AG maksaa Bayernille 110 miljoonaa euroa ja lunastaa 8,33 prosentin osuuden seurasta.

Kauppaan liittyy sponsorointisopimus vuoteen 2023 asti sekä oikeudet Bayernin kotistadionin nimeen vuoteen 2031. Areenan nimi on jo valmiiksi Allianz-Arena. Uuden sopimuksen myötä kaikki kolme Bayernin A-alkuista pääsponsoria – Adidas, Audi ja Allianz – omistavat seurasta yhtä suuren 8,33 prosentin osuuden eli yhteensä neljäsosan.

Triplamestarin tarina on yhtä voittokulkua myös taloudellisella puolella, sillä seura teki vuonna 2013 myös ennätysliikevaihtonsa 432,8 miljoonaa euroa. Näin ollen Bayern Münchenin kokonaisarvo on nyt jo huimat 1,32 miljardia euroa.

Velat pian pois pyyhitty

Allianzin investoimaa mammonaa ei aiota syytää suoraan pelaajamarkkinoille, vaan sillä on tarkoitus maksaa stadionin rakennuksesta syntyneet velat pois. Näin Bayern on tuota pikaa täysin velaton seura ja pääsee tekemään tuottoa jatkuvasti loppuunmyydyillä otteluillaan. Sen jälkeen seura suunnittelee rakentavansa uuden juniorikeskuksen stadionin läheisyyteen ja haastavansa Euroopan suurseurat entistäkin paremmin huutokaupassa supertähdistä.

Bayern Münchenin suurimman kotimaisen haastajan Borussia Dortmundin pomo Hans-Joachim Watzke pelkää Bayernin repivän uuden kaupan myötä entistäkin suuremman eron Bundesliigan muihin seuroihin.

– Kehitys oli odotettavissa, sillä Allianzin mukaantulosta neuvoteltiin jo pitkään. Voin vain onnitella Bayernia. Tätä on markkinatalous. Kuilu liigan muihin joukkueisiin syvenee tietysti sopimuksen myötä entisestään, Watzke toteaa lakonisesti Bildissä.

loading comments...