Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Cup-ennakko: Eintracht Frankfurt-Borussia Dortmund

Kirjoittaja: — 11/02/2014

Saksan Cupin puolivälierät käynnistyvät tiistai-iltana Eintracht Frankfurtin ja Borussia Dortmundin välisellä kohtaamisella. Joukkueet kohtaavat saman viikon aikana peräti kaksi kertaa, sillä lauantaina Frankfurt matkustaa puolestaan Dortmundin vieraaksi bundesliigaottelun merkeissä. Miehistöjen ensimmäisen kohtaamisen elokuun lopussa Dortmund vei nimiinsä maalein 2-1.

Kotijoukkue Eintracht Frankfurt on piristynyt vuodenvaihteen jälkeen ja on karistamassa putoamisviivaa yhä kauemmas. Bayern Münchenille se joutui nöyrtymään luvuin 5-0, mutta kevätkauden kotipelit Hertha Berliniä ja Eintracht Braunschweigia vastaan se on hoitanut voitokkaasti päästämättä maaliakaan.

Borussia Dortmundilla on ollut suuria vaikeuksia tilkitä puolustustaan, sillä se on pelannut Bundesliigassa jo 11 peräkkäistä ottelua, joissa vastustaja on tehnyt vähintään yhden maalin. Hyökkäyspeli oli kuitenkin viikonloppuna mainiossa kuosissa, sillä Dortmund kuritti Werder Bremeniä peräti maalein 5-1. Voiton pääarkkitehteinä häärivät kaksi maalia tehneet Robert Lewandowski ja Henrikh Mkhitaryan.

Dortmund sai viime viikolla jälleen lisää loukkaantumishuolia, sillä vasta kentille palannut toppari Mats Hummels loukkaantui jo keskellä viikkoa harjoituspelissä ja Bremen-ottelussa reisivamman saivat Marco Reus ja Sven Bender. Näin Manuel Friedrich jatkanee puolustuslinjassa, Sebastian Kehl nousee keskikentän pohjalle ja Jonas Hofmann saanee tilaisuutensa Reusin tuuraajana.

Frankfurtin loukkaantumishuolet ovat pienempiä, mutta täysin terveenä ei sekään cup-taistoon pääse. Kapteeni Pirmin Schwegler sai lauantaina tällin kylkeensä ja Johannes Flum satutti reittään. Molempien osallistuminen peliin on epätodennäköistä.

Eintracht Frankfurt ja Borussia Dortmund ovat mukanaolevista joukkueista Bayern Münchenin jälkeen menestyneimmät cup-seurat. Eintracht on voittanut cupin neljä (1974, 1975, 1981 ja 1988) ja Dortmund kolme kertaa (1965, 1989 ja 2012).

Tiistain cup-ottelu on lähtökohtaisesti kenties tasaisin puolivälierien kohtaamisista. Nimivahva Dortmund lähtee otteluun suosikkina, mutta vailla mahdollisuuksia ei piristynyt Frankfurtkaan ole. Eintrachtille cup on myös käytännössä ainoa reitti myös ensi kaudeksi eurokentille. Dortmund kuitenkin himoitsee palavasti edes yhtä pokaalia tältä kaudelta, joten mitään ei varmasti säästellä. Veikkaus: Voitto Dortmundille maalein 2-1.

loading comments...