Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Boateng, Hasebe, Haggui – Yhteenveto Bundesliigan siirtotakarajan tapahtumista

Kirjoittaja: — 04/09/2013

Bundesliigan siirtoikkuna sulkeutui maanantaina illansuussa, joten on aika tehdä yhteenvetoa viikonlopun ja alkuviikon tapahtumista. Eurooppalaisen siirtosirkuksen päänäyttämöinä toimivat tälläkin kertaa Espanja ja Englanti. Kuumimmat Bundesliigan Julian Draxleria, Emanuel Adebayoria tai Lukas Podolskia koskevat huhut eivät toteutuneet ja Mesut Özilkin kävi Münchenissä vain Arsenalin lääkärintarkastuksessa.

Järjestelmälliset saksalaiset olivat hoitaneet rivinsä kuntoon jo hyvissä ajoin alkukesästä, joten isoja kaloja ei tällä kertaa haaviin tarttunut. Siirtoikkunaviikonlopun kuumin nimi oli Schalken hankkima Kevin-Prince Boateng, mutta myös ainakin Karim Hagguilla, Tranquillo Barnettalla tai Makoto Hasebella on rahkeita ottaa isoa roolia uudessa seurassaan.

Kaikkiaan viisi seuraa pysyi siirtoikkunan loppumetreillä aivan hiljaa. Bayern München ei odotetusti siirtomarkkinoilla enää hötkyillyt ja pelaajasiirrot jäivät kokonaan tekemättä. Samoin Dortmundissa, Mönchengladbachissa ja Freiburgissa ei enää nähty lisävahvistuksille tarvetta. Eintracht Braunschweig ei puolestaan tainnut onnistua löytämään uutta verta riveihinsä, sillä tarvetta vahvistuksille voisi totisesti olla.

Ennen joulutaukoa seurat voivat paikata rivejään enää ilman sopimusta olevilla pelaajilla.

Onnistuiko Augsburgin hyökkääjävaihdos?

Augsburg pääsi sopimukseen kahden odotetun vahvistuksen kanssa. Leverkusenista seuraan tulee 19-vuotias puolalaishyökkääjä Arkadiusz Milik ja Etelä-Koreasta rivejä vahvistettiin toppari Jeong-Ho Hongilla.

Pois Augsburg päästi burkinafasolaisen kärkipelaajan Aristide Bancén, jolle käyttöä ei seurassa enää löytynyt. Bancé ei onnistunut tekemään maaliakaan 18 Augsburgin paidassa pelaamassaan ottelussa. Afrikkalainen siirtyi Timo Furuholmin ex-seuraan Fortuna Düsseldorfiin, jolle tuli parin ikävän loukkaantumisen myötä kiire hankkia kärkimiesosastolleen korvaajia.

Sisään: Hong (p), Milik (h)
Ulos: Bancé (h)

Eren Derdiyok Hyypiän alaisuuteen

Leverkusenin lähetettyä puolalaisnuorukaisen Arkadiusz Milikin Augsburgiin, oli hyökkäyksessä yhä yhden pelaajan aukko. Aukko päätettiin täyttää Hoffenheimin kokoonpanosta uloslajitellulla Eren Derdiyokilla, jonka ura on ollut lievässä laskusuunnassa viime ajat.

Sisään: Derdiyok (h)

Ulos: Milik (h)

Barnettalle löytyi Frankfurtista työnantaja

Eintracht Frankfurt vahvisti keskikenttäänsä lainaamalla Sveitsin maajoukkuepelaajan Tranquillo Barnettan Schalkesta. Barnettalle seuraa keskikentällä tekee toinenkin Sveitsin maajoukkuemies Pirmin Schwegler.

Sisään: Barnetta (kk)
Ulos:

Kumpi voitti HSV:n ja Herthan vaihtokaupassa?

Hamburger SV teki Hertha Berlinin kanssa mielenkiintoisen vaihtokaupan. HSV luopui loppukauden ajaksi Norjan maajoukkuemies Per Ciljan Skjelbredistä ja sai tilalle isokokoisen hyökkääjälupauksen Pierre-Michel Lasoggan. Lasoggaa pidetään todella lahjakkaana kärkimiehenä, mutta paha polvivamma piti miehen sivussa koko viime syyskauden ja hidastutti varmasti osaltaan kehitystä.

Sisään: Lasogga (h)
Ulos: Skjelbred (kk)

Tuleeko Hannoverissa Hagguita ikävä?

Hannover myi seuraa pitkään edustaneen tunisialaistoppari Karim Hagguin Stuttgartiin. Monivuotinen luottopelaaja oli pudonnut topparihierarkiassa uusien hankintojen Salif Sanén ja Marcelon taakse ja oli mahtunut tällä kaudella vain kerran avauskokoonpanoon. Haggui oli Hannoverissa pidetty mies, mutta ensi kesän MM-kisoihin mielivänä hän halusi takuulla olla varma säännöllisestä peliajastaan.

Sisään:
Ulos: Haggui (p)

Onnistuuko Cigerci paikkaamaan Baumjohannin?

Hertha Berlin reagoi Alexander Baumjohannin pitkään sairaslomaan täydentämällä rivejään Tolga Cigercillä. Wolfsburg ei nähnyt tällä kaudella keskikenttäpelaajalle tarvetta, mutta Herthassa voi olla isokin rooli tarjolla. Isokokoinen ja kokenut tsekkiläispuolustaja Roman Hubnik siirtyi kotimaahansa Viktoria Plzenin joukkueeseen, joka kohtaa Mestarien Liigassa mm. Bayern Münchenin. Hertha oli etsinyt joukkuetta kolmen ja puolen kauden ajan edustaneelle tsekille uutta seuraa jo pidempään, sillä hän oli ajautunut seuran topparihierarkiassa jo popcorn-osastolle asti.

Hertha teki lisäksi odotetun vaihtokaupan Hamburger SV:n kanssa. Pitkään jalkavaivoista kärsinyt Saksan U21-maajoukkuehyökkääjä Pierre-Michel Lasogga lainattiin loppukauden ajaksi Hampuriin ja vaihdossa pääkaupunkiin matkasi Norjan maajoukkuelaituri Per Ciljan Skjelbred. Molempiin lainoihin sisältyy osto-optio. Vaihtokauppa esiteltiin kaikkien osapuolten kannalta win-win-diilinä, mutta nähtäväksi jää, hyötyykö jompikumpi seura vaihdoksesta enemmän.

Sisään: Cigerci (kk), Skjelbred (kk)
Ulos: Hubnik (p), Lasogga (h)

Hoffenheimilta jäi vahvistukset saaamatta

Hoffenheimin tiedettiin hakevan hyökkäyspään vahvistusta joukkueeseensa, mutta seuralle jäi lopulta luu käteen. Ainoastaan rahallisesti voitettiin jotain, kun Eren Derdiyokille löydettiin tämän kauden ajaksi uusi työnantaja.

Sisään:
Ulos: Derdiyok (h)

Rukavytsya Joni Kaukon seurakaveriksi

Mainz lähetti Australian maajoukkuerinkiin kuuluvan laitahyökkääjän Nikita Rukavytsyan kakkosbundeksen FSV Frankfurtiin. Rukavytsya ei ollut saanut helmikuisen lihasvammansa jälkeen päävalmentaja Thomas Tuchelilta juuri lainkaan luottoa ja aloitettuaan kauden Regionalligassa on siirto kakkosbundekseen varmasti jossain määrin Rukavytsyaakin tyydyttänyt vaihtoehto.

Sisään:
Ulos: Rukavytsya (h)

Nürnbergissä Hasebelle kovat odotukset

Nürnberg onnistui tekemään tärkeän hankinnan, sillä se osti joukkueeseensa Wolfsburgista Japanin maajoukkueen kapteenin Makoto Haseben. Puolustava keskikenttäpelaaja on jo Bundesliigassa rutinoitunut ja hänen odotetaan ottavan heti ison roolin. 29-vuotias Hasebe teki Nürnbergin kanssa kolmivuotisen sopimuksen.

Joukkueen japanilaisten määrä pysyy samana, sillä seuraan tammikuussa ilmaisella siirrolla saapuneen Mu Kanazakin sopimuksen Nürnberg oli valmis purkamaan. Näin Kanazaki siirtyi siirtokorvauksetta Portugalin toiselle sarjatasolle Portimonensen joukkueeseen. 24-vuotias laitahyökkääjä ei saanut Nürnbergissä lyhyeksi jääneen pestinsä aikana oikein kunnon näyttöpaikkaa, vaan peliaikaa herui yhteensä vain vaivaiset sata minuuttia.

Sisään: Hasebe (kk)
Ulos: Kanazaki (kk)

Oliko Boateng Bundesliigan siirtosirkuksen paras ostos?

Schalken AC Milanista kymmenellä miljoonalla kaappaama Kevin-Prince Boateng oli varmasti Saksan osalta yksi siirtohulinoiden kovimmista nimistä. Boateng teki myös jo lauantaina onnistuneen debyytin uuden seuransa riveissä. Joukkueen keskikentältä siivottiin syrjään sveitsiläinen Tranquillo Barnetta, jonka Frankfurt lainasi tämän kauden ajaksi. Tiettävästi Schalke sitoutui maksamaan osan Barnettan palkasta. Kuten hyvin tiedetään, niin myös Teemu Pukki kuului Schalkesta lähtijöihin. Hänet saksalaisseura myi Glasgow Celticiin noin 2,5 miljoonalla eurolla.

Sisään: Boateng (kk)
Ulos: Barnetta (kk), Pukki (h)

Tasci vaihtui Hagguiin

Stuttgartissa vietettiin haikeita jäähyväisiä, sillä VfB myi seuraa 14 kauden edustaneen Serdar Tascin Moskovan Spartakiin. VfB nettosi Tascista neljä miljoonaa euroa. Kapteenia tuuramaan hankittiin Hannoverista Tunisian maajoukkuetoppari Karim Haggui, joka saa astua heti isoihin saappaisiin.

Lisäksi Stuttgart lainasi ranskalaislaituri Johan Audelin Nantesiin. Audel saapui Ranskasta Stuttgartiin neljän vuoden sopimuksella kolme vuotta sitten, mutta suurimman osan VfB-ajastaan mies on viettänyt lasaretin puolella. Paha polven ristisidevamma piti Audelin sivussa melkein kaksi vuotta ja muutenkin vamma on seurannut toistaan. Nantes oli valmis ottamaan riskin ja jos Audelin comeback-onnistuu, voi hän saada VfB:ssä vuoden päästä uuden yrityksen. Jotta laina oli ylipäätään mahdollinen, Stuttgart ja Audel jatkoivat sopimustaan vuodella.

Sisään: Haggui (p)
Ulos: Tasci (p), Audel (kk)

Bremenissä hyökkääjien joukkopako

Werder Bremenin ainoa hankinta oli vasemman laitapuolustajan tontille noudettu argentiinalainen Santíago García. 25-vuotias vasuri saapuu Pohjois-Saksaan Serie A:sta pudonneesta Palermosta.

Seura puolestaan lähetti matkoihinsa peräti neljä hyökkääjää ilman, että ketään tuli tilalle. Joukkueeseen jäikin enää vain kolme hyökkääjäpelaajaa. Werder luopui vihdoin nigerialaisesta kärkimiehestään Joseph Akpalasta. 26-vuotias Nigeriaa myös Confederations Cupissa edustanut Akpala siirtyy kauden loppuun saakka kestävällä lainalla Turkin liigan Karabüksporiin. Viime kaudella melko säännöllisesti vaihdosta sisään tullut Akpala teki yhden bundesliigamaalin, mutta tällä kaudella luottoa ei ole herunut.

Akpalan ohella pois päästettiin Itävallan maajoukkueen kärjessä viilettävä hujoppi Marko Arnautovic. 24-vuotias Arnautovic siirtyi Valioliigan Stokeen 2,35 miljoonan euron siirtosummalla. Reservijoukkueen Johannes Wurtz oli lähellä siirtoa kakkosbundeksen VfR Aaleniin, mutta hänen sijastaan sinne matkasikin suomalainen Joel Pohjanpalo. Lopulta Wurtz sekä vasen laitapuolustaja Florian Hartherz siirtyivätkin kakkosbundeksen Paderborniin, Wurtz lainalle ja Hartherz pysyvällä sopimuksella. Hieman aiemmin Werder oli jo lainannut hyökkääjä Niclas Füllkrugin Tim Sparvin seurakaveriksi Greuther Fürthiin. Ihan kaikista hyökkääjistään Bremen ei kuitenkaan ollut valmis luopumaan, sillä se hylkäsi Ajaxin tekemän tarjouksen Eljero Eliasta.

Sisään: García (p)
Ulos: Hartherz (p), Arnautovic (h), Akpala (h), Wurtz (h), Füllkrug (h)

Wolfsburgissa syyssiivous

Wolfsburg päästi siirtoikkunassa kokoonpanostaan ylimääräisiä miehiä pois. Merkittävin lähtijä oli keskikenttäpelaaja Makoto Hasebe, jonka VfL lopulta suostui myymään Nürnbergille, huhutulla kahden miljoonan siirtosummalla. Seurassa vähälle peliajalle jääneen 23-vuotiaan Ferhan Hasanin Wolfsburg myi Tanskan liigan Bröndbyyn. Makedonian maajoukkuehyökkääjä teki tanskalaisten kanssa kahden vuoden sopimuksen. Paikallislähteiden mukaan laiturin siirtosumma oli noin 400 000 euroa.

Hasanin tavoin käyttöä tällä kaudella ei nähty omalle kasvatille Tolga Cigercille, jonka Wolfsburg vuokrasi Hertha Berliniin. Takavuosien maajoukkuehyökkääjä Patrick Helmes puolestaan siirtyi kakkosbundeksen 1. FC Kölniin. Lisäksi “Sudet” asettivat oikean laitapuolustajan Patrick Ochsin siirtolistalle, mutta ainakaan vielä ostajaa ei ole löytynyt. Lähimpänä sopimusta tiedetään olleen Hannoverin.

Wolfsburgin manageri Klaus Allofsin voikin sanoa tehneen ahkerasti töitä, sillä pari kautta sitten seura ilmoitti tavoitteekseen joukkueen massiivisen kokoonpanon kutistamiseen normaaliin standardeihin. Nyt tuon voi sanoa onnistuneen, sillä Wolfsburgin bundesliigamiehistöön kuuluu enää 23 sopimuspelaajaa. Seurasta on poistunut kesän aikana peräti 25 pelaajaa.

Sisään:
Ulos: Hasebe (kk), Cigerci (kk), Hasani (h), Helmes (h)

loading comments...