Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Viikon pelaaja: Jonas Hector – haastamisen erikoismies

Kirjoittaja: — 16/04/2015
Tagit:

Viimeisen viikon aikana useampi Bundesliiga-pelaaja on esiintynyt edukseen. Tällä kertaa oli hieman vaikeuksia päättää, kenet nostamme Viikon pelaajaksi. Päädyimme 1. FC Kölnin vasempaan pakkiin Jonas Hectoriin.

Saksalaispuolustaja on Auersmacherin kasvatti, mutta hän on edustanut Kölniä pian jo viisi vuotta – ensin reservijoukkueessa ja viimeiset kolmisen vuotta ykkösryhmän mukana.

Hectorille teki todennäköisesti hyvää, että Köln pelasi viime kauteen asti Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Näin ollen hyppäys alueellisesta sarjasta ei ollut niin suuri, ja vastuuta voitiin helpommin antaa alusta asti. Hectorin kanssa on muutenkin edetty järkevästi. Ensimmäisellä ykkösjoukkueen kaudella puolustajaa ei vielä ajettu loppuun. Viime kaudella vastuuta tulikin jo sitten kauden lähes jokaisessa ottelussa – mutta edelleen 2. Bundesliigassa.

Täksi kaudeksi Hector oli valmis astumaan Kölnin mukana pääsarjaan. Köln on vielä kuusi kierrosta ennen sarjan päättymistä keskikastissa. Hector on pelannut kauden jokaisessa ottelussa lähes jokaisen minuutin. Lepoaikaa on tullut toistaiseksi vain Saksan Cupin neljännesvälieräottelussa, jossa Hector pelasi 46 minuuttia.

Miksi keskikastin joukkueen vasen pakki valittiin Viikon pelaajaksi?

Viime sunnuntaina Köln kaatoi Hoffenheimin maalein 3-2. Hector oli elementissään. Köln ei hyökännyt mitenkään korostetusti vasemman laidan puolelta, mutta Hectorille kirjattiin Köln-pelaajista eniten pallokosketuksia. Hän oli jatkuvasti mukana siellä, missä tapahtui. Hector haastoi ottelussa ylivoimaisesti eniten kaikista pelaajista. Hänelle kirjattiin peräti kahdeksan haastoa. Tilaston kakkospaikka irtosi neljällä. Eikä se haastojen määrä, vaan onnistumisprosentti. Kahdeksaa onnistunutta haastoa kohden tuli vain yksi epäonnistunut.

Hectorin 1v1-taidon ei tosin pitäisi enää tulla yllätyksenä. Hän on tällä kaudella haastanut vastustajia lähes kaksi kertaa enemmän kuin Kölnin sisäisen tilaston kakkosmies. Kaiken lisäksi Hectorin onnistumisprosentti pyörii 78:ssa. Onnistumisprosentin osalta hän on yli 35 haastoa tällä kaudella tehneistä täysin omassa luokassaan koko Bundesliigan tasolla.

Palataan Köln-Hoffenheim-otteluun. Köln johtaa 2-1 ja pelaa alivoimalla. Pelikello näyttää 78:aa minuuttia. Tällaisessa tilanteessa vasen pakki harvemmin lähtee yltiöpäisesti hyökkäämään. Hector lähti. Vasemmalla laidalla ulkokautta ohi ensimmäisestä. Rytminvaihdos ja ohi toisesta. Jälleen oikea-aikaisella rytminvaihdoksella ohi kolmannesta. Taas pieni kurssinmuutos ja ohi neljännestä. Hartia alas, rytminvaihdos ja ohi viidennestä. Huikea soolojuoksu päättyi alakulmasijoitukseen. Sellainen pelaaja on Jonas Hector.

Viikon pelaaja -artikkeleita pääset selaamaan tästä.

loading comments...