Pohjanpalo heilutteli taas verkkoja – Myös Kauko osui

Kirjoittaja: — 28/09/2014

Fortuna Düsseldorfin Joel Pohjanpalo on huikeassa vireessä. Nuorukainen tuli vaihdosta kentälle 58. minuutilla ottelussa RB Leipzigiä vastaan. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Pohjanpalo iski joukkueensa 1-1-tasoituksen. Ottelu päättyi lopulta 2-2.

Pohjanpalo vaihdettiin yksinäiseksi kärjeksi Erwin Hofferin tilalle. Hetkeä myöhemmin mies sivalsi pallon alakulmaan noin seitsemästä metristä. Mikko Sumusalo ei ollut Leipzigin kokoonpanossa.

Joni Kauko luuti 70 minuuttia keskikentän pohjalla, kun FSV Frankfurt ja St. Pauli päätyivät 3-3-tasatulokseen. Kauko toi FSV Frankfurtin peliin mukaan ensimmäisen puoliajan lopussa iskemällä 1-2-kavennuksen. Mies pamautti pallon noin 20 metristä verkon perukoille.

Bochumin Mikael Forssell vaihdettiin kentälle 62. minuutilla, kun joukkue hävisi Heidenheimille 5-0.

3. Bundesligassa Timo Furuholm pelasi täydet 90 minuuttia, kun Hallescher FC hävisi SC Preußen Münsterille 2-0. Tim Väyrynen istui eilen koko ottelun penkillä, kun Borussia Dortmundin kakkosjoukkue tasasi pisteet Stuttgarte Kickersin kanssa.

Toimittajan sana

Pohjanpalo kehittyy jatkuvasti. Kolme maalia kolmessa ottelussa on kova työnäyte, joten valmentaja Oliver Reckin on jatkossa entistä hankalampi jättää Jolle pois avauskokoonpanosta. Tai Mixu Paatelaisen. Alkukaudesta nuorukainen ei oikein saanut vastuuta, mutta päättäväisyyttään Pohjanpalo ei menettänyt missään vaiheessa. Se kantaa hedelmää nyt.

Kauko ei juurikaan ole otsikoissa Suomessa. Peliaikaa on alkukaudesta irronnut vähän vaihtelevasti, mutta tämän päiväinen suoritus tuskin hunontaa miehen tilannetta. Joukkueen tilanne tosin on hieman tukala, sillä FSV Frankfurtilla on kahdeksan ottelun jälkeen kasassa vain viisi pistettä.