Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Ennakko: Borussia Dortmund – Bayern München

Kirjoittaja: — 04/04/2015

Borussia Dortmund vastaan Bayern München. Tässä otteluparissa sarjasijoituksilla ei ole merkitystä. Kyse on paljon isommista asioista.

Poissaolot

Borussia Dortmund

Marcel Schmelzer (loukkaantunut)
Oliver Kirch (loukkaantunut)
Lukasz Piszczek (loukkaantunut)
Nuri Sahin (loukkaantunut)

Bayern München

David Alaba (loukkaantunut)
Arjen Robben (loukkaantunut)
Javi Martínez (loukkaantunut)
Franck Ribéry (loukkaantunut)
Claudio Pizarro (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Holger Badstuber (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa
Thiago Alcántara (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Borussia Dortmund

Hannover – Borussia Dortmund 2-3 (Bundesliga)
Borussia Dortmund – Juventus 0-3 (Mestarien liiga)
Borussia Dortmund – Köln 0-0 (Bundesliga)

Bayern München

Bayern München – Borussia Mönchengladbach 0-2 (Bundesliga)
Werder Bremen – Bayern München 0-4 (Bundesliga)
Bayern München – Shakhtar Donetsk 7-0 (Mestarien liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Bayern München – Borussia Dortmund 2-1 (Bundesliga, 1.11.14)

Arvio

Dortmundin ja Bayernin välinen ottelu kävisi melko tylsäksi, jos tuijottaisi pelkkää sarjataulukkoa. Bayern johtaa Bundesliigaa 10 pisteen erolla ennen Wolfsburgia. Kierroksia on jäljellä vain kahdeksan, joten hyvin suurella todennäköisyydellä Bayern on mestari. Tässä ottelussa ei siis sillä tavalla mestaruudesta pelata.

Toisaalta Dortmund jahtaa yhä europaikkaa, jotta kausi päättyisi edes jossain määrin säädyllisesti. Tällä  hetkellä joukkue on sijalla 10. Pisteitä on 33, ja matkaa viimeiseen Eurooppa-liigan paikkaan on viisi pistettä. Mestarien liiga on käytännössä karannut, sillä neljäntenä oleva Bayer Leverkusen on 12 pisteen päässä.

Unohdetaan hetkeksi sarjataulukko. Kun Dortmund ja Bayern kohtaavat, saksan suuret pelaavat vastakkain. Tällä kaudella tosin vain Bayern on pelannut suuren tavoin. Se on suorittanut kuin kone, toisin kuin Dortmund. Lothar Matthäus ehti jo ottelun alla piikitellä Dortmundia heikoista pelaajahankinnoista.

Mutta vaikka hankinnat olisivat osin epäonnistuneet, ja vaikka joukkueiden välinen ero sarjataulukossa on huima, yksittäisessä ottelussa Dortmund kykenee edelleen haastamaan Bayernin. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Bayern hallitsi palloa ja loi yli tuplasti enemmän maalipaikkoja kuin Dortmund. Bayern voitti kuitenkin vain 2-1.

Tänäänkin Bayern hallinnee palloa. Hyökkäyksien rytmittäminen voi osoittautua vaikeaksi. Hidas hyökkääminen onnistunee tuttuun Pep Guardiolan tyyliin, mutta miten on nopeiden hyökkäysten laita? Joukkueen nopeimmat pelaajat Arjen Robben, Franck Ribéry ja David Alaba ovat sivussa, joten pitkien tempokuljetusten tekeminen ei välttämättä luonnistu. Se taas saattaa avata Dortmundille mahdollisuuden nostaa prässitasoa, mikäli Jürgen Klopp päätyy siihen, että negatiivisten tilanteenvaihtojen hetkellä uhkaa omaan päätyyn tulevista nopeista hyökkäyksistä ei juuri ole.

Kaiken kaikkiaan tämä ottelu kannattaa katsoa. Ei mestaruustaistelun takia, vaan siksi että tässä ottelussa kohtaa edelleen Saksan kaksi suurinta.

loading comments...