Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Dortmundin haavoihin balsamia Super Cupissa

Kirjoittaja: — 28/07/2013

Borussia Dortmundin viime kauden ainaiset kakkossijat vaihtuivat eilisiltana mestaruuteen. Joukkue voitti kauden ensimmäisessä turnauksessa eli Saksan Super Cupissa Bayern Münchenin 4-2 (1-0).

Vauhdikkaassa ottelussa nähtiin vain yksi maali ensimmäisellä puoliajalla. Bayernin maalilla pelannut Tom Starke haparoi Sven Benderin lähettämän pallon kanssa ja Marco Reus pääsi tuikkaamaan Dortmundin johtoon.

54. minuutilla Philipp Lahm keskitti pallon suoraan Arjen Robbenin juoksulinjalle. Hollantilainen ei erehtynyt puskussaan. Bayern luuli päässeensä peliin mukaan. Kaikkea muuta. Kolme minuuttia myöhemmin peli oli Dortmundille 3-1.

Ensin Bayern-toppari Daniel van Buyten puski pallon omaan maaliin niin näyttävästi, että siitä voisi moni hyökkääjäkin ottaa opikseen. Seuravaasta hyökkäyksestä Ilkay Gündogan pysäytti pallon tempokuljetuksensa jälkeen rangaistusalueen rajalle ja sijoitti pallon tolpan kautta maaliin.

Seitsemän minuuttia myöhemmin Robben nosti kääntölaukauksellaan Bayernin maalin päähän. Thomas Müller osui akrobaattisella laukauksellaan vielä ylärimaan, mutta Roman Weidenfelleriä joukkue ei enää pystynyt ohittamaan.

Sen sijaan Dortmundin kesällä hankkima pikajuna Pierre-Emerick Aubameyang pääsi neljä minuuttia ennen loppua läpi ja syötti Reusille, joka viimeisteli illan toisen maalinsa.

Voitto oli psykologisesti Dortmundille erittäin tärkeä. Viime kaudella kun Bayern vei tehdatyöläisten nenän edestä kaiken. Toisaalta Bayernin tuore luotsi Pep Guardiola olisi varmasti halunnut aloittaa uransa pokaalilla.