Bürkin loistoilta ei auttanut Freiburgia – Bayern nappasi täydet pisteet

Kirjoittaja: — 16/12/2014

Bayern München ei jättänyt SC Freiburgille mahdollisuuksia kotonaan Bundesligan 16. kierroksen ottelussa. Pep Guardiolan miehistö voitti Arjen Robbenin ja Thomas Müllerin osumilla maalein 2-0.

Bayernilla oli ottelussa saumoja useampaankin osumaan. Müller pääsi ensimmäisenä maalipaikkaan noin reilun 20 minuutin kohdalla, mutta miehen laukaus paiunui hieman maalin ohi. Mario Götze pääsi kokeilemaan onneaan muutamaa minuuttia myöhemmin, ja tällä kertaa Fereiburg-vahti Roman Bürki venyi torjuntaan.

Kotijoukkue siirtyi johtoon viitisen minuuttia ennen taukovihellystä. Xabi Alonso antoi hyvän pallon puolustuslinjan taakse juoksun tehneelle Franck Ribérylle. Ranskalainen jatkoi päällään pallon Arjen Robbenille, joka puski pelivälineen maaliin.

Painostus jatkui ja Bürki joutui venymään muutamaan loistopelastukseen vielä ensimmäisen jakson aikana. Müllerin yrityksen sveitsiläinen torjui tolppaan.

Toisen puoliajan alussa Müller vihdoin onnistui. Robben jakoi pallon laitaan Juan Bernatille, joka sai pienestä tilasta nostettua pallon maalia kohti. Peliväline osui ylärimaan, mutta Müller oli kärppänä paikalla, ja puski pallon tyhjään maaliin.

Roman Bürkin esitykseen Freiburg ei tänään kaatunut. Mies teki noin tunnin kohdalla upean tuplatorjunnan pitääkseen lukemat siedettävinä. Xherdan Shaqiri latasi vielä irtopallon taivaan tuuliin. Kymmenisen minuuttia mies Bürki torjui Bernatin laukauksen näyttävällä reaktiotorjunnalla. Sveitsiläinen jatkoi hyvää peliään aina päätösvihellykseeb asti, mutta Freiburgille jäi ottelusta lopulta käteen nolla pistettä.

Bayern jatkaa sarjakärjessä. Freiburg on ennen huomisen otteluita toiseksi viimeisenä.