Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Jan Kirchhoffin Schalke-ura käynnistyi epäonnisesti

Kirjoittaja: — 06/01/2014

Schalke 04:n Bayern Münchenistä lainaaman Jan Kirchhoffin ura gelsenkircheniläisseurassa sai mahdollisimman surkean alun. Heti ensimmäisissä harjoituksissa joukkueen harjoitusleirillä Qatarin pääkaupungissa Dohassa Kirchhoff joutui junioripelaaja Marcel Sobottkan taklaamiseksi ja loukkasi oikean nilkkansa.

Vielä sunnuntain lehdistötilaisuudessa Kirchhoff vakuutteli, että kyseessä on vain lievä ruhje, mutta maanantaina Schalke-leiristä kuului jo ikävämpiä äänenpainoja. Jo ennen tarkempia tutkimuksia kyseessä kerrotaan olevan “pahemman kuin pelkän ruhjeen”.

– Paska juttu. Toivon, ettei vamma ole mikään vakava, Schalken valmentaja Jens Keller kommentoi RevierSport-lehdelle maanantaina.

Kirchhoff kävelee toistaiseksi kainalosauvojen tukemana, joten ennuste vaikuttaa synkältä. Keller oli jo paljastanut suunnittelevansa Kirchhoffille isoa roolia joukkueen uudessa, yhteen keskikentän ankkuriin nojaavassa taktiikassa. Miehen vastuu vain kasvaisi Jermaine Jonesin vaihtaessa seuraa siirtoikkunan aikana. Siirto on todennäköinen, sillä Jones ei edes matkustanut joukkueen mukana Qatariin.

Koko kauden ajan lukuisista loukkaantuneista kärsineellä Schalkella riittää huolia ilman Kirchhoffin vammaakin. Julian Draxler parantelee jalkavammaansa useiden viikkojen ajan ja myös Leon Goretzka joutui jäämään harjoitusleiriltä pois nielurisaleikkauksen takia. Pelituntuman ylläpitämiseksi seura toivoi sopivansa harjoitusottelun lähistöllä majailevan Bayern Münchenin kanssa, mutta sarjajohtaja kieltäytyi kuitenkin kunniasta.

loading comments...