Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Entiselle bundesliigatähdelle kuuden vuoden vankilatuomio

Kirjoittaja: — 21/11/2013

Borussia Dortmundia neljän kauden ajan edustanut egyptiläinen Mohamed Zidan on saanut talousrikoksesta ankaran kuuden vuoden vankilatuomion. Ahram Online-sivuston mukaan Zidan oli maksanut egyptiläiselle kiinteistöalan yritykselle kolmella väärennetyllä shekillä.

Rakennusfirma haastoi Zidanin oikeuteen alkuvuoden aikana. Zidania ei kuitenkaan kotimaassaan tavoitettu, joten ainakaan toistaiseksi häntä ei saada langetettua tuomiota istumaan. Miehen nykyisestä olinpaikasta ei ole tarkempaa tietoa.

31-vuotias Zidan pelasi viimeksi Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa Baniyasin joukkueessa, mutta hän jätti pelihommat viime tammikuussa. Sen jälkeen häntä on kuultu Al-Jazeera-televisiokanavan asiantuntijana, mutta virallista uranlopettamisilmoitusta Zidan ei ole antanut.

Zidan on pelannut Egyptin A-maajoukkueessa kaikkiaan 44 ottelua. Hän voitti ”Faaraoiden” paidassa Afrikan-mestaruuden vuosina 2008 ja 2010.  Parhaiten mies muistetaan hienosta urastaan Saksan Bundesliigassa. Zidan voitti Borussia Dortmundin paidassa kaksi Saksan-mestaruutta. Dortmundin lisäksi mies edusti myös Hamburger SV:tä, Werder Bremeniä ja Mainzia. Yhteensä hyökkääjä viimeisteli kahdeksan bundesliigakautensa aikana 155 ottelussa 47 maalia.

Tanskan jalkapalloliigan maalikuninkuuden Zidan voitti FC Midtjyllandin paidassa kaudella 2003-2004. Tehokkaimmalla bundesliigakaudellaan 2006-2007 hän pelasi Mainzin paidassa ja osui tolppien väliin 15 ottelussa peräti 13 kertaa. Merkillepantavaa Zidanin uratilastoissa on, että hän vaihtoi seuraa kesken sarjakauden uransa aikana peräti viisi kertaa, joista kolme Bundesliigassa.

loading comments...