Bayern ryösti pisteet Dortmundilta

Kirjoittaja: — 04/04/2015

Bayern Münchenin esitys Borussia Dortmundia vastan oli kaukana mestarin elkeistä, mutta niin vain baijerilaiset hakivat Dortmundista 1-0 -vierasvoiton.

Dortmund tuli todella kovalla sykkeellä peliin. Bayern oli ensi minuutit aseeton, kun kotijoukkue prässäsi ankarasti.

Bayernin ensimmäinen tilanne tuli seitsemän minuutin pelin jälkeen. Thomas Müller pääsi nostamaan laidalta kohti tyhjää maalia, mutta Saksan maajoukkuepelaajan nosto oli niin vaisu, että Dortmundin puolustus ehti väliin.

Keskikentällä käytiin armotonta taistelua alueen herruudesta. Taklauksia jaettiin puolin ja toisin. Bayernin Bastian Schweinsteiger oli lähellä varoitusta monta kertaa ja 19. minuutilla se tuli. Perään keltaista katseli Dortmundin Pierre-Emerick Aubameyang.

Bayern siirtyi tasaisella avauspuolikkaalla johtoon 36. minuutin kohdalla. Müller sekoitti Dortmundin puolustusta läpijuoksullaan. Lopulta Robert Lewandowski puski vieraille johtomaalin, kun Roman Weidenfeller torjui Müllerin yrityksen puolalaisen päähän.

Heti toisen puoliajan alkuun kotiyleisö vaati rankkaria, kun Jerome Boateng ja Marco Reus taistelivat Bayernin rangaistusalueella. Erotuomari ei Reusin kaatumista palkinnut. Muuten maalitilanteet olivat pitkään todella kortilla.

Dortmund oli päästä tasoittamaan tunnin kohdalla, kun pallo pomppi Bayernin pelaajien jaloista Reusille. Reus pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta laukaus sujahti sivuverkkoon. Viisi minuuttia myöhemmin vieraiden puolustus oli taas kuutamolla, mutta Aubameyang ampui taivaan tuuliin.

Bayernin ensimmäinen kunnon maalipaikka toisella puoliajalla tuli vasta 71. minuutilla. Müller järjesti, mutta Lewandowski sotkeutui jalkoihinsa ratkaisuhetkellä..

Buuauskonsertti oli valtava, kun Dortmundista pari vuotta sitten Bayerniin siirtynyt Mario Götze tuli Müllerin tilalle 79. minuutilla.

Sebastian Roden käsivirhe avasi Dortmundille huippupaikan tasoitukseen muutama minuutti ennen täyttä aikaa. Reus asettui pallon taakse, mutta Manuel Neuer liimasi kudin alakulmasta.