Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Bayern-pomo Hoeneß puhkesi kyyneliin seuran jäsenkokouksessa

Kirjoittaja: — 14/11/2013

Bayern Münchenin legendaarinen seurajohtaja Uli Hoeneß ei kyennyt pidättelemään itkua Bayern Münchenin keskiviikkoisessa jäsenkokouksessa. Hoeneß oli mittaamattoman otettu heimolaistensa ylistyksistä sekä hyvän ystävänsä Karl-Heinz Rummeniggen liikuttavista sanoista.

Hoeneß on syytettynä suuren luokan veropetoksesta ja pahimmillaan häntä voi uhata jopa vankilatuomio. 61-vuotiaan seurajohtajan tapausta käsitellään oikeudessa tulevassa maaliskuussa. Kävi raastuvassa sitten mitä tahansa, haluaa Hoeneß mittauttaa luottamuksensa seuran jäsenten keskuudessa prosessin päätyttyä.

– Alistun mille tahansa jäsenten tekemälle päätökselle. Bayernin jäsenillä on oikeus päättää, olenko yhä oikea puheenjohtaja tälle seuralle. Olen tehnyt virheen. En halua pestä käsiäni tästä tapauksesta, Hoeneß kertoi jäsenkokouksensa puheessa SportBildin mukaan ennen kuin kannattajat osoittivat hänelle näyttävästi suosiotaan.

Hoeneß toivoi puheessaan, että hän saisi oikeudenmukaisen prosessin ja pelkäsi edessä olevan vaikeita aikoja. Asiat olivat edenneet mittasuhteisiin, joita hän ei voinut kuvitellakaan. Bayernilta saamaansa tukea hän ei kuitenkaan koskaan unohtaisi.

– Hyvä Karl-Heinz, olen liikuttunut. Mutta en vain puheesi takia, vaan myös kaikkien jäsentemme reaktion takia. Suuret kiitokset!, Hoeneß julisti ensimmäisessä jäsenkokouksessa veropetosasian oikeuteenmenopäätöksen julkitulon jälkeen.

Rummeniggelta runsaasti suitsutusta Hoeneßille

Hoeneß liikuttui syvästi Bayernin johtokunnan puheenjohtajan Rummeniggen hänelle kohdistamistaan sanoista.

– Toivon, että Uli Hoeneßin kannalta tarina päättyisi hyvin. Ulilla on varmasti juuri tällä hetkellä vaikeaa. Tunnen hänet jo melkein 40 vuoden ajan. Uli on itsestäänselvästi FC Bayernin kunniapuheenjohtaja. Ilman hänen uskomatonsa sitoutumistaan ja ilman hänen työpanostaan FC Bayern ei olisi se, mitä se onneksi on ja mitä se edustaa, Rummenigge kehui Hoeneßin puhjettua samaan aikaan itkuun.

– Ystävät tunnetaan silloin, kun ongelmia ilmaantuu. Mutta minusta tuntuu, että en ole hänen ainoa ystävänsä. Minusta tuntuu, että koko FC Bayern on hänen ystävänsä, Rummenigge jatkoi.

Seuran ulkopuolelta on kuulunut paljon vaatimuksia siitä, että Hoeneßin pitäisi luopua tehtävistään ainakin oikeusprosessin ajaksi, sillä miestä odottava syyte veropetoksesta on raskas. Rummenigge halusi kuitenkin todistaa, että seura antaa hänelle luottamuslauseen ja työrauhan ja käänsi katseen Bayernin taloudellisiin ja pelillisiin saavutuksiin.

– Saimme kaikki yhdessä kokea aivan uskomattoman vuoden. Tämä on ehkä kaikkein vaikuttavinta ja kauneinta aikaa koko FC Bayernin 113-vuotisessa historiassa. Minusta tuntuu, että vielä koskaan aiemmin ei ole ollut näin hienoa olla Bayern-fani.

loading comments...