Freiburgin tappioputki venyy

Kirjoittaja: — 15/12/2013

SC Freiburg ei tunnu pääsevän pois kurimuksestaan ja seurassa odoteltaneenkin talvitauon suomaa lepoaikaa innolla. Tänään Freiburg hävisi vieraskentällä Schalkelle maalein 0-2. Kyseessä oli kaikki kilpailut huomioon ottaen Freiburgin viides perättäinen tappio ja kolmas maaliton ottelu putkeen. Yhteensä se on tehnyt viimeisessä viidessä ottelussaan vain yhden maalin.

Tänään tosin Freiburgin pelaaja kirjattiin maalintekijätilastoon, mutta tuuletuksiin osuma ei aihetta antanut, sillä Nicolas Höfler ohjasi pallon omaan verkkoon. Maali syntyi vain hetki ennen taukovihellystä. Ilta oli muutenkin synkkä viikolla jatkosopimuksen saaneelle Höflerille, sillä hän sai pelissä kauden viidennen varoituksensa ja joutuu näin pelikieltonsa takia aikaistetusti talvitauolle.

Keskinkertaisen ottelun toinen maali nähtiin toisen jakson puolivälissä. Freiburgin vaihdosta sisään ottama 21-vuotias Tim Albutat kaatoi läpipäässeen Max Meyerin ja pallo vietiin pilkulle. Rankkarin ampui maaliin avausmaaliin johtaneen kulmapotkunkin antanut Jefferson Farfán. Albutatille kokemus oli synkkä, sillä reservijoukkueen kapteeni pääsi vasta toisen kerran uransa aikana kentälle pääsarjaottelussa.

Schalke vaihtoi 88. peliminuutilla kentälle kreikkalaistoppari Kyriakos Papadopoulosin, joka oli ollut polvivammojen takia sivussa kentiltä yli vuoden päivät. Voittonsa myötä Schalke piti yhä kiinni sarjan kuudennesta sijasta. Freiburg puolestaan on entistä jämäkämmin mukana putoamiskamppailussa.