Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Viikon pelaaja: Ricardo Rodríguez – pakkikin voi tehdä maaleja

Kirjoittaja: — 10/04/2015

Wolfsburgin 22-vuotias Ricardo Rodríguez pelaa erinomaista kautta. Viimeisen viikon ajan otteet ovat olleet niin hyviä, että hän on valintamme Viikon pelaajaksi.

Rodríguezia voi hyvällä omallatunnolla kutsua moderniksi laitapuolustajaksi. Hän osallistuu vasemman pakin paikalta todella aktiivisesti hyökkäyksiin. Eikä vain osallistu, vaan tekee myös maaleja. Tietyllä tapaa Rodríguezia voisi kutsua jopa postmoderniksi laitapakiksi.

Vuoden 2012 tammikuussa Wolfsburgiin siirtynyt sveitsiläis-espanjalainen summasi ensimmäisellä kokonaisella kaudellaan tehot 0+6. Viime kaudella lisäystä tuli reilusti, sillä Rodríguez paukutti Bundesliigassa viisi maalia ja antoi yhdeksän maalisyöttöä 34 ottelussa. Tällä kaudella tahti on ollut vielä rajumpi. Osittain loukkaantumisen takia Rodríguez on pelannut vain 20 ottelussa. Tehoja on silti syntynyt kuuden maalin ja neljän maalisyötön edestä.

Kauden viides ja kuudes täysosuma tulivat viime viikonloppuna Stuttgartia vastaan. Wolfsburg voitti pelin lukemin 3-1. Maalien lisäksi Rodríguez loi Wolfsburg-pelaajista toiseksi eniten maalipaikkoja, haastoi eniten ja syötti toiseksi eniten. Syöttöjen onnistumisprosentti oli kaiken lisäksi hyvä. Keskityksistäkin neljä kuudesta meni omille.

Tässä kohtaa joku voisi luulla, että Rodríguez on ultrahyökkäävä laitapakki, joka laiminlyö puolustusvelvoitteensa. Ihan niin se ei ole. Stuttgart-ottelussa nuorukainen esimerkiksi purki Wolfsburg-pelaajista toiseksi eniten palloja pois vaara-alueelta ja voitti pääpalloja enemmän kuin kukaan toinen. Vaikka Rodríguez tunnetaan hyvänä pääpelaajana, hänen vahvuutensa ovat nimenomaan hyökkäyspelaamisessa. Tässä kohtaa on mainittava, että Stuttgart-ottelun jälkeen hän ratkaisi maalillaan Wolfsburgille välieräpaikan Saksan Cupissa. Wolfsburg kaatoi Freiburgin 1-0.

On hyvin mielenkiintoista nähdä, miten vasenjalkaisen erikoistilannespesialistin ura jatkuu. On hyvin todennäköistä, että Wolfsburgia suuremmat seurat alkavat pikku hiljaa kysellä Sveitsin maajoukkuepelaajan perään. Elleivät ole kyselleet jo. Sopimus Rodríguezilla on kauden 2018-19 loppuun, joten Wolfsburgin tulot on ainakin turvattu, mikäli Rodríguez lähtee.

Tässä vielä pari videonäytettä Rodríguezin taidoista. Ensimmäinen video on viime viikonlopun Suttgart-ottelusta. Toiseen on koottu pätkiä eri peleistä.

Kaikki Viikon pelaaja -artikkelit voit lukea tästä.

loading comments...