Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Mestarien liiga – ennakko: FC Barcelona – Bayern München

Kirjoittaja: — 06/05/2015

Odotettu ottelu monestakin eri syystä, kun Bundesliigan mestari kohtaa La Ligan kärkiseuran ja Pep Guardiola palaa Camp Noulle. Eipä ennakkoon paljon erityisempää Mestarien liigan välierää voisi edes kuvitella!

Poissaolot

Barcelona

Jérémy Mathieu (loukkaantunut)

Bayern München

Tom Starke (loukkaantunut)
Holger Badstuber (loukkaantunut)
Arjen Robben (loukkaantunut)
Franck Ribéry (loukkaantunut)
David Alaba (loukkaantunut)
Sebastian Rode (loukkaantunut)
Robert Lewandowski (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Bayern München

Bayer Leverkusen – Bayern München 2-0 (Bundesliga)
Bayern München – Borussia Dortmund 1-2 (DFB Pokal)
Bayern München – Hertha 1-0 (Bundesliga)

Barcelona

Córdoba – Barcelona 0-8 (La Liga)
Barcelona – Getafe 6-0 (La Liga)
Espanyol – Barcelona 0-2 (La Liga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Bayern München – Barcelona 2-0 (harjoitusottelu, 24.7.13)

Arvio

Kun katsotaan käytössä olevia pelaajia, on FC Barcelona tässä vertailussa edellä. Arjen Robben, Franck Ribéry ja kumppanit jättävät valtavan aukon paikattavaksi luotsi Pep Guardiolalle. Bayernin onneksi ykköshyökkääjä Robert Lewandowskin sentään pitäisi olla pelikuntoinen.

Puolalaiskärki ehti jo harjoitella joukkueen mukana, vaikka vasta viime viikolla hyökkääjä koki kovia. Saksan Cupin välierä toi hyökkäjälle murtumat yläleukaan ja nenään. Näiden lisäksi myös aivotärähdys on ollut hyökkääjän riesana. Lewandowski pystyy pelaamaan ottelussa kasvomaskia käyttäen. Vammat ovat silti sitä luokkaa, että näinköhän Lewandowski saa itsestään aivan 100 prosenttia irti.

Bayern ja Barca ovat kaksi saman koulukunnan joukkuetta. Tosin Luis Enriquen alaisuudessa Barca hyökkää aiempaa monipuolisemmin, ja Bayernin pitääkin olla hereillä nopeasti peliä kääntävän Barcan kanssa. Bayern on ollut aiemminkin ongelmissa, kun vastustaja on iskenyt vastahyökkäyksillä terävästi. Niinköhän myös Barca käyttää tätä asetta tehokkaasti tässä otteluparissa?

Mielenkiintoista on nähdä myös Guardiolan paluu Camp Noulle. Viimeksi vuosina 2008-2012 Guardiola toi kunniaa ja menestystä katalonialaisseuralle luotsina. Kuten Lionel Messi sanoi ennen peliä, kaikki tuntevat Guardiolan Barcelonassa.

Ja niin varmasti yhtä lailla Guardiola tuntee Barcelonan. Kun Guardiolalta kysyttiin ennen peliä, miten Messi voidaan pysäyttää, oli koutsin vastaus selvä: ei siihen ole olemassa mitään systeemiä.

Otteluparissa tullaankin näkemään kaksi joukkuetta, jotka nojaavat korostetusti vahvuuksinsa – se, kumpi tässä onnistuu paremmin, voittaa. Erityisen jännittävän ennakkoon koitoksesta tekee se, että nämä joukkueiden vahvuudet ovat niin lähellä toisiaan.

loading comments...