Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Bayer Leverkusen etsii laitapakkeja

Kirjoittaja: — 19/11/2013

Sami Hyypiän valmentama Bayer Leverkusen asettuu pelikentällä samaan tuttuun joulukuusimuodostelmaan kuin Suomen maajoukkue. Kyseinen strategia vaatii aktiivista peliä laitapuolustajilta, joiden olisi määrä nousta vastustajan puolustuslinjan taakse vaarallisia keskityksiä jakamaan. Samalla toki puolustustehtäviäkään ei voi unohtaa.

Leverkusenin ongelma on, että sillä ei juuri nyt vaikuta olevan tällaisia juoksu- ja kaksinkamppailuvoimaisia laitapuolustajia riveissään. Turkin Besiktasista palannut ex-maajoukkuepakki Roberto Hilbert ei ole huutoon vastannut ja loukkasi kaupan päälle vieläpä polvensa äskettäin. Hilbertin kanssa peliajasta kilpaileva Giulio Donati on onnistunut hieman paremmin, mutta italialaisen vahvuudet ovat lähinnä puolustuspäässä. Ero oikealla laidalla on joka tapauksessa merkittävä viime kauteen, jolloin linjassa hääri yksi sarjan parhaista laitapakeista, nyt Real Madridiin palannut Daniel Carvajal.

Vasenkaan laita ei vakuuta, sillä siellä taktiikkaa yrittää toteuttaa Sebastian Boenisch. Boenischin arvo hyökkäyspäässä on kuitenkin melko vaatimaton ja virhealttius puolustuspäässä suuri, mutta vaihtoehtojakaan miehelle ei ole.

Kickerin mukaan Leverkusen onkin aktiivisesti katsastamassa riveihinsä uusia laitapuolustajia. Seuran manageri Michael Reschke käväisi äskettäin Argentiinassa potentiaalisia vahvistuksia kartoittamassa, mutta lopulta ratkaisu voi löytyä lähempääkin. Lehti kertoo HSV:tä Schalkessa lainalla olevan Dennis Aogon olevan yksi kuuma kandidaatti seuran hankintalistalle. HSV:n väitetään olevan valmis luopumaan 26-vuotiaasta laitapakistaan 3,5 miljoonan euron summalla.

– Harkinnanarvoista, mutta tällä hetkellä kaukana toteutumisesta, Reschke kommentoi Aogo-huhua.

loading comments...