Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Tayfun Korkutista Hannoverin uusi päävalmentaja

Kirjoittaja: — 31/12/2013

Viime perjantaina pitkäaikaisen päävalmentajansa Mirko Slomkan erottanut Hannover 96 on valinnut joukkueen uudeksi käskyttäjäksi todellisen yllätysnimen. Ohjat Hannoverissa ottaa 42-vuotias turkkilainen Tayfun Korkut. Korkut allekirjoitti Hannoverin kanssa sopimukseen kesään 2016 saakka ja vetää ensimmäiset harjoitukset joukkueelle tulevana sunnuntaina. Hannover tiedotti uudesta valmentajastaan kotisivuillaan.

Korkut on vasta ensimmäinen turkkilaisperäinen valmentaja Bundesliigassa. Hän syntyi ja varttui Stuttgartissa. Peliuransa tärkeimmät vuodet Korkut vietti Turkin pääsarjassa Fenerbahcen joukkueessa, mutta myös Espanjan La Liga tuli tutuksi Real Sociedadin ja Espanyolin peliasun myötä. Turkin maajoukkueessa Korkut pelasi kaikkiaan 42 ottelua, ollen mukana myös EM-kisoissa vuosina 1996 ja 2000.

Korkutin pelaajaura päättyi vuonna 2006. Hänellä ei ole vielä lainkaan päävalmentajakokemusta aikuisten joukkueista. Vuodesta 2007 lähtien Korkut on valmentanut niin Real Sociedadin, TSG Hoffenheimin kuin myös VfB Stuttgartin junioreita. Tammikuussa 2012 hänet valittiin Turkin maajoukkueen apulaisvalmentajaksi, mutta Turkin vaihdettua valmentajaa elokuussa 2013 uusi pääkäskyttäjä Fatih Terim ei enää valinnut miestä esikuntaansa.

– Teimme tietoisen ratkaisun Hannoverin tulevaisuuden hyväksi. Tayfun Korkut on nuori, erittäin koulutettu ja äärimmäisen motivoitunut valmentaja, jonka luonne teki meihin suuren vaikutuksen. Tiedämme tehneemme rohkean valinnan, Hannoverin urheilutoimenjohtaja Dirk Dufner luonnehtii.

Valmentaja itse on luonnollisesti täynnä intoa uuden haasteensa edessä.

– Kiitän Hannoveria luottamuksesta ja siitä, että he antavat minulle tilaisuuden. Keskusteluni Dirk Dufnerin kanssa olivat täynnä luottamusta. Edessämme on vaativa, mutta erittäin kiehtova tehtävä, josta olen hyvin iloinen. En malta odottaa pääseväni tutustumaan joukkueeseen ja aloittamaan työt, Korkut hehkuttaa.

loading comments...