Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Wolfsburg nappasi jatkopaikan Lillen kustannuksella

Kirjoittaja: — 12/12/2014

Vielä ennen Eurooppa-liigan lohkovaiheen viimeistä kierrosta VfL Wolfsburg olisi tappiolla voinut jäädä jatkopelien ulkopuolelle. Lille ei kuitenkaan hyödyntänyt oljenkorttaan, vaan se hävisi kotonaan saksalaisille maalein 0-3.

Ottelun kulku olisi voinut olla erillainen, mikäli Lille olisi onnistunut ensimmäisestä paikastaan reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Idrissa Gueye pääsi puskemaan avopaikasta, mutta pallo osui tolppaan.

Ivan Perišić syötti viikonloppuna kolme maalia, ja sama meno näyttäisi jatkuvan. Vähän ennen taukovihellystä Perišić ja Kevin De Bruyne mursivat upealla tavalla kotijoukkueen puolustuksen, ja lopulta kroatialainen löysi syötöllään takaviistosta Vierinhan, joka pisti pallon pussiin huonosta ensimmäisestä kosketuksesta huolimatta.

Lillelle annettiin mahdollisuus nousta voittoon, kun Josuha Guilavogui ajettiin toisella keltaisella kortilla suihkuun 56. minuutilla. Se ei kuitenkaan Susien iltaa pilannut. Vain hetkeä myöhemmin Ricardo Rodríguez pamautti vaparista vierailijat 0-2-johtoon.

Ranskalaisten ilta synkkeni entisestään. Vartti ennen loppua joukkueelle tuomittiin rangaistuslaukaus, mutta Diego Benaglio poimi Divock Origin laukauksen oikeasta alakulmasta. Minuutti ennen varsinaisen peliajan päätöstä Rodríguez näytti mallia pilkkujen vetämisestä pamauttamalla päätösnumeroiksi 0-3.

Wolfsburg paineli voiton myötä 32 parhaan joukkoon Eurooppa-liigassa. Dieter Heckingin suojateille arvotaan vastustaja jatkopelien ensimmäiseen ottelupariin maanantaina.