Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Wolfsburg jäi Evertonin jalkoihin

Kirjoittaja: — 19/09/2014

Everton käytti paikkansa paremmin Eurooppa-liigan avausottelussa, ja näin Wolfsburgille ei jäänyt Englannista pisteitä kotiinvietäväksi. Ottelu päättyi  4-1.

Mittelö oli ehtinyt vanheta noin vartin verran, kun Everton iski. Upean hyökkäyksen päätteeksi Steven Naismith pääsi laukomaan ja pallo kimposi Wolfsburg-peluri Ricardo Rodríguezin jaloista maaliin.

Juuri ennen puoliaikaa Everton iski toistamiseen. Wolfsburgin maalivahti Diego Benaglio torjui Romelu Lukakun yrityksen, mutta Leighton Baines ehti paluupalloon ja keskitti älykkäästi Seamus Colemanille, joka puski pallon maalin perukoille.

Toinen puoliaika alkoi Wolfsburgin kannalta katastrofaalisesti. Robin Knoche rikkoi Aiden McGeadya rangaistusalueen ulkopuolella, mutta päätuomari Luca Banti vihelsi pallon pilkulle. Jokaisessa maalissa mukana ollut Baines pommitti rangaistuspotkun varmasti oikeaan nurkkaan.

Viitisen minuuttia myöhemmin vierailijoilla oli oiva sauma päästä peliin mukaan, mutta Tim Howardin upea tuplatorjunta piti Everton-maalin koskemattomana. Vain pari minuuttia tästä jenkkimolari venytti ruhonsa Rodríguezin vapaapotkun tielle.

Wolfsburg loi painetta, mutta maalit jäivät syntymättä. Lopullinen niitti nähtiin aivan ottelun lopussa, kun vaihdosta kentälle tullut Samuel Eto’o vapautti Kevin Mirallaksen läpiajoon, ja tämä viimeisteli 4-0-maalin. Wolfsburgin Rodriguez teki vielä kavennusosuman vapaapotkusta, mutta se oli laihta lohtu saksalaisille.

Lohkovaiheessa aloitti ensimmäistä kertaa suomalaisen jalkapallohistorian aikana myös HJK. Klubi puolusti ja taisteli mutta hävisi vieraissa FC Kööpenhaminalle lukemin 0-2.

Toimittajan sana

Wolfsburg ei ollut lainkaan niin huono kuin loppunumeroista voisi päätellä. Toki Everton pystyi ottamaan 3-0-maalin jälkeen jalkaa pois kaasulta, mutta peli oli ollut tasaista ennen väärin tuomittua pilkkuakin. Everton oli ajoittain pahoissa ongelmissa vierailijoiden prässin kanssa. Tästä ottelusta ei kannata vetää liian suuria johtopäätöksiä suuntaan tai toiseen.