Syyskausi pakettiin: Bayern München täysin omassa luokassaan

Kirjoittaja: — 06/01/2014

Bundesliigan poistuttua viiden viikon mittaiselle sarjatauolle luomme lyhyen katsauksen kunkin 18 joukkueen syyskauteen. Kartoitamme joukkueiden merkittävimmät onnistujat tilastoja vasten peilattuna. Sarjan päättää Bundesliigaa suvereenin ylivoimaisesti johtava Bayern München, jonka kalenterivuosi 2013 oli yksi ylivoimaisimmista ammattilaisjalkapalloilun historiassa koskaan nähdyistä.

Bayern München lähti kauteen 2013-2014 triplamestarin statuksella. Palkintokaappia täydennettiin lisäksi vielä UEFA Super Cupin voitolla sekä seurajoukkueiden MM-tittelillä. Joukkue muuttui täksi kaudeksi vain vähän ja suurin muutos olikin mestarivalmentaja Jupp Heynckesin vaihtuminen toiseen mestariin Pep Guardiolaan. Peliesitykset ovat vaihdoksen myötä vain parantuneet entisestään.

Bayern München joukkueena sekä sen yksittäiset pelaajat ovat rikkoneet seuran, Saksan ja Euroopan ennätyksiä oikeastaan viikottain. Bundesliigassa Bayernia ei ole pysäyttänyt mikään, sillä saldoa rasittavat vain tasapelit Freiburgia ja Leverkusenia vastaan. Maaliero 42-8 on kuudentoista ottelun jälkeen yksinkertaisesti musertava. Puolustus ei ole horjunut missään vaiheessa. Ainoa tahra saldoon on kalenterivuoden 2013 kolmas tappio, joka tuli kotikentällä Manchester Cityä vastaan.

Syyskauden 2013 parhaat:

Maalitykki: Mario Mandzukic (10 maalia)
Syöttöhai: Franck Ribéry (9 maalisyöttöä)
Peliaikakunkku: Manuel Neuer (1440/1440 minuuttia), kenttäpelaajista David Alaba (1219/1440 minuuttia)
Paha poika: Jerome Boateng (5 varoitusta)
Suurin yllättäjä: Rafinha, viime kaudella brasilialainen laitapakki pelasi nippanappa yhteensä yhden 90-minuuttisen kaikissa syyskauden otteluissaan. Nyt 28-vuotias brassi on mahtunut avauskokoon lähes kaikissa Bayernin peleissä. Otteet ovat olleet sen verran tasokkaita, että Pep Guardiola on voinut huoletta peluuttaa Philipp Lahmia keskikentän pohjalla.

getty_riberyfranck20131109
Paras pelaaja: Franck Ribéry, ei vain Bayernin, vaan koko Bundesliigan paras pelaaja. Ribéryn tietokoneaivot, upeat rytminvaihdokset ja mahtava tekniikka takaavat kanssapelaajille liukuhihnalta laadukkaita tekopaikkoja. Ja ranskalainen osuu säännöllisin väliajoin tolppien väliin itsekin. Ribéryn maalit löytyvät hyvin usein kauneimpien maalien koosteista.

Syksyn kohokohta: Werder Bremenin alistaminen maalein 7-0 vieraskentällä 7.12.
Syksyn synkin hetki: Tilastotappio eli Bayernin kauden ainoa häviö. Manchester City nousi kahden maalin takaa 3-2-voittoon Allianz-Arenalla 10.12. Moista nousua ei Bayernin kotistadionilla oltu nähty yli 30 vuoteen.
Kevätkauden ennuste: Bundesliigassa Bayern Müncheniä ei pysäytä mikään. Puolustava mestari tulee marssimaan tämänkin vuoden mestaruusjuhliin isännän ylpeydellä. Todennäköisesti mestaruus varmistuu nytkin hyvissä ajoin ennen toukokuuta, ellei jopa maaliskuussa. Palkinto tuskin jää myöskään kauden ainoaksi. Bayern München on suurin voittajasuosikki myös Mestarien liigassa ja Saksan Cupissa. Triplan uusiminen vaatisi kuitenkin täydellistä kunnonajoitusta, uskomatonta hermojenhallintaa sekä myös ripauksen onnea. Vaikka materiaali onkin huiman leveä, on avainpelaajien terveenä pysyminen silti ensiarvoisen tärkeää. Erityisesti Manuel Neuerin loukkaantuminen olisi jopa katastrofi.