Suomalaisten kierros Saksassa: Verkot heiluivat oikein urakalla – Ring oli ottelun hahmo

Kirjoittaja: — 16/03/2015

Viime viikonloppuna aloitimme uuden juttusarjan, jossa keskitymme joka kierroksen jälkeen suomalaispelaajien otteisiin Saksan neljällä korkeimmalla sarjatasolla. Tämä viikonloppu oli suomalaisittain erittäin hedelmällinen, sillä peräti neljä pelaajaa onnistui maalinteossa.

2. Bundesliga

Joel Pohjanpalo (Fortuna Düsseldorf)

Fortuna Düsseldorfin heikot otteet jatkuivat, kun joukkue hävisi vieraissa RB Leipzigille maalein 1-3. Joel Pohjanpalo painoi aktiivsesti täydet 90 minuuttia tehden joukkueensa kavennusmaalin. Ensimmäiset noin 55 minuuttia Pohjanpalo pelasi varsin epäkiitollisessa roolissa laidalla. Sitten mies siirrettiin kärkeen, ja pian verkot jo heiluivatkin. Maali oli kylmän viileä suoritus. Jolle sai pallon rangaistusalueen rajalla, ohitti kärsivällisesti kaksi puolustajaa ja sijoitti pallon vastustamattomasti alakulmaan.

Maali oli suomalaiselle kauden kymmenes.

Alexander Ring (1.FC Kaiserslautern)

Vaikka suomalaispelaajien kierros oli kaikin puolin mainio, niin yksi kaveri oli ylitse muiden. FC Kaiserslautern nappasi tuikitärkeän voiton kotonaan FC Nürnbergiä vastaan maalein 2-1. Ottelun hahmo oli isäntien keskikentän pohjalla uurastanut Alexander Ring. Suomalainen survoi joukkueensa avausmaalin, ja esiintyi muutenkin pirteästi. Kicker palkitsi Ringin kentän parhaalla arvosanalla (1,5).

Ring on nyt paukuttanut koko kauden aikana kuusi maalia. Se on eniten koko joukkueesta. Suorituksen arvoa nostaa se, että mies oli loukkaantuneena muutaman kuukauden, ja etenkin se, että Ring pelaa keskikentän pohjalla!

Joni Kauko (FSV Frankfurt)

Tällä kaudella käytännössä vaihtopenkille tippuneen Joni Kaukon performanssi oli yllättävän hyvä heti, kun mies pääsi pelaamaan avauskokoonpanossa. Kauko teki joukkueensa tasoitusmaalin, kun FSV Frankfurt kävi hakemassa pisteen St.Paulin vieraana. Muutenkin esitys oli tasapainoinen. Arvosanaksi kickeriltä napsahti 2,5.

Mikael Forssell (VfL Bochum)

Uuden valmentajan alaisuudessa Mikael Forssell on jäänyt hieman vähemmälle peliajalla. Heidenheimia vastaan suomalaishyökkääjä istui koko ottelun vaihtopenkillä. Bochum voitti 4-1, ja se on nyt kymmenentenä.

3. Bundesliga

Njazi Kuqi (SG Sonnenhof Großaspach)

Säilymistaistoon valahtanut Sonnenhof jäi kotonaan tasapeliin Munsteria vastaan. Njazi Kuqi istui koko ottelun penkillä.

Mikko Sumusalo (Hansa Rostock)

Ennen viime viikonloppua Hansa Rostock ei ollut hävinnyt otteluakaan Mikko Sumusalon siirryttyä seuraan. Tällä kertaa suomalaispuolustajan ottelu ei mennyt niin nappiin. Mies nappasi 55. minuutilla toisen keltaisen korttinsa, ja Rostock joutui pelaamaan lopun ottelusta alivoimalla. Tuloksena oli 3-2-tappio.

Sumusalo missaa siis seuraavan ottelun. Kokonaisuudessaan miehen alku Rostockissa on ollut hyvä

Timo Furuholm (Hallescher FC)

Myös Hallescherin Timo Furuholm pääsi heiluttelemaan maaliverkkoja viikonloppuna. Suomalaishyökkääjä teki joukkueensa tasoitusmaalin 66. minuutilla FC Energie Cottbusia vastaan. Mies tuikkasi pallon tyhjään maaliin noin viidestä metristä.  Kymmenentenä sarjassa oleva Hallescher voitti lopulta 3-1.

Maali oli Furuholmille kauden yhdeksäs.

Regionalliga

Tim Väyrynen (Viktoria Köln)

Ei ollut kokoonpanossa flunssan vuoksi. Viktoria Köln nousi 0-4-vierasvoitolla Hennefistä sarjassa kolmanneksi. Tim Väyrynen on kolmessa ottelussa osunut kahdesti.

Sebastian Mannström (SV 07 Elversberg)

Elversberg nappasi tärkeän 2-1-voiton Trieristä. Sebastian Mannström iski joukkueensa avausmaalin kolmannella minuutilla.

Mannström kuului myös viime viikonloppuna joukkueensa avainpelaajiin. Elversbergillä on kohtalaiset mahdollisuudet nousta 3. Bundesligaan.

Joel Mero (Borussia Mönchengladbach 2)

Joel Mero ei päässyt tänäkään viikonloppuna kentälle. 20-vuotias lahtelaispuolustaja on tällä kaudella pelannut vain muutaman minuutin.