Schalke raivasi tiensä jatkopeleihin – Max Meyer nousi ratkaisijaksi Sloveniassa

Kirjoittaja: — 10/12/2014

Mestarien liigassa Schalke oli pakkovoiton edessä slovenialaista NK Mariboria vastaan vieraissa. Joukkue voitti tasaisen ottelun lopulta 1-0 Max Meyerin maalatessa toisella puoliajalla. Kun Sporting samaan aikaan hävisi Chelsealle, tiesi tulos Kuninkaansinisille jatkopaikkaa.

Ensimmäisellä puoliajalla ei maalipaikoilla herkuteltu. Schalke piti pääosin palloa, mutta Maribor vaikutti aavistuksen vaarallisemmalta. Marcos Tavares pääsi reilun 20 minuutin pelin jälkeen mainioon maalipaikkaan, mutta vierailijoiden puolustus ehti hätiin.

Toisella jaksolla Schalke piristyi. Joukkue oli jo mennä johtoon noin tunnin kohdalla, kun hyvän hässäkän päätteeksi Tranquillo Barnetta täräytti pallon tolppaan.

Schalken sankariksi nousi noin viisi minuuttia myöhemmin nuori Max Meyer. Mariborin maalivahti Jasmin Handanović heittäytyi keskityksen väliin, mutta Schalken onneksi pallo tippui suoraan Meyerille, joka pääsi laukomaan pallon tyhjään maaliin.

Maribor ei enää saanut kunnon kiriä aikaiseksi, ja näin juhlat Gelsenkirchenissä pääsivät alkamaan.

Schalke kohtaa jatkopeleissä FC Barcelonan, FC Porton, Real Madridin, Atlético Madridin tai AS Monacon. Neljännesvälieräparit arvotaan maanantaina.